Vormselvoorbereiding

door | okt 11, 2022 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

In onze parochie zijn twaalf jongens en meisjes gestart met de voorbereiding op het Vormsel. Vormelingen Ben en Alyanna vertellen over de eerste bijeenkomsten.
Kennismaken

Donderdag 21 september 2022, geschreven door Ben Wetzels

Hoi,
Ik heet Ben en ik doe binnenkort mijn Vormsel. We zijn al 1x bijeen gekomen en hebben toen met elkaar kennisgemaakt met een spelletje. En we moesten iets op een papiertje schrijven. De tweede keer gaan we eerst met elkaar eten en daarna praten en spelletjes doen. Ik vind het best ingewikkeld dat geloof, wat geloof ik wel en wat geloof ik niet. Maar tot nu toe vind ik het wel leuk!
Groetjes van Ben

Avondeten

Donderdag, 6 oktober 2022, Geschreven door: Alyanne Willems

We gingen om 18:00 uur verzamelen bij de Lourdeskerk, zodat wij samen konden gaan eten.
Wij begonnen met een gebed voordat wij gingen eten. Er was genoeg eten om van te kiezen wat gebracht werd door de andere kinderen, ikzelf had gevulde eieren meegenomen. Het was super gezellig, we hadden lekker gegeten.
Na het eten gingen wij nog even buiten spelen en hierna kregen wij nog les. Wij hadden een leuke armband gemaakt.

Vormsel in januari

De vormelingen hebben hierna nog verschillende bijeenkomsten, waarvan ze verslag zullen doen. Op zondag 6 november presenteren ze zich in de viering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Op zaterdag 14 januari 2023 ontvangen ze om 15.00 uur het heilig Vormsel in de St.-Gertrudiskerk van vicaris Wiel Wiertz.

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer