Onderwerp van de week

Vraag en u zal gegeven worden

‘Mama, mag ik een ijsje? Mama, mag ik nog even opblijven? Mama, mag ik een filmpje kijken?’

Vast herkenbaar, al deze vragen, voor ouders met kinderen. Onze Renske praat graag én vraagt graag.
Grappig dat Jezus al dat vragen in het evangelie van zondag aanmoedigt: “Vraagt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en er zal worden opengedaan.” Als Hij dat nu rechtstreeks tegen Renske zou zeggen, zouden we een lange zomer krijgen. Met korte nachten, als ze vóór zeven uur al vraagt: ‘Mama, mag ik bij jou in bed?’

Maar aan de andere kant, misschien vragen we wel niet genoeg. Misschien denken we te vaak dat we de dingen op ons eigen houtje wel kunnen. Dat we onze eigen problemen wel oplossen. En dat we liever nog even doorgaan met ploeteren, dan een vriend om hulp vragen. We mogen ook God om hulp vragen, want dan belooft Jezus ons de heilige Geest.

Heerlijk eigenlijk, dat Hij die Geest altijd zendt als we er om vragen: “Vraagt en u zal gegeven worden”. Daar mogen we op vertrouwen. Dan hoeven we het niet alleen te doen. Een steuntje in de rug, een kracht om op te bouwen, liefde die je draagt. Ik denk dat ik het Hem maar vraag: ‘Zend uw heilige Geest,’ als ik weer hoor: ‘Mama, mag ik…?’
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

18 juli 2022

Meer Onderwerpen van de week:

Vrees niet!

Vrees niet!

‘Vrees niet, kleine kudde’, dit bemoedigend woord van Jezus hebben wij in deze tijd nodig als een riem onder het hart (Lc. 12, 32-48).

Lees meer
Bemint Uw vijanden!

Bemint Uw vijanden!

Lieve mensen!
Deze opdracht geeft Jezus ons in het Evangelie. De heilige Titus Brandsma wiens feest we voor het eerst op 27 juli dit jaar mogen vieren kan ons voorbeeld zijn. Deze opdracht geeft Jezus ons in het Evangelie.

Lees meer