Onderwerp van de week

Vraag en u zal gegeven worden

‘Mama, mag ik een ijsje? Mama, mag ik nog even opblijven? Mama, mag ik een filmpje kijken?’

Vast herkenbaar, al deze vragen, voor ouders met kinderen. Onze Renske praat graag én vraagt graag.
Grappig dat Jezus al dat vragen in het evangelie van zondag aanmoedigt: “Vraagt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en er zal worden opengedaan.” Als Hij dat nu rechtstreeks tegen Renske zou zeggen, zouden we een lange zomer krijgen. Met korte nachten, als ze vóór zeven uur al vraagt: ‘Mama, mag ik bij jou in bed?’

Maar aan de andere kant, misschien vragen we wel niet genoeg. Misschien denken we te vaak dat we de dingen op ons eigen houtje wel kunnen. Dat we onze eigen problemen wel oplossen. En dat we liever nog even doorgaan met ploeteren, dan een vriend om hulp vragen. We mogen ook God om hulp vragen, want dan belooft Jezus ons de heilige Geest.

Heerlijk eigenlijk, dat Hij die Geest altijd zendt als we er om vragen: “Vraagt en u zal gegeven worden”. Daar mogen we op vertrouwen. Dan hoeven we het niet alleen te doen. Een steuntje in de rug, een kracht om op te bouwen, liefde die je draagt. Ik denk dat ik het Hem maar vraag: ‘Zend uw heilige Geest,’ als ik weer hoor: ‘Mama, mag ik…?’
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

18 juli 2022

Meer Onderwerpen van de week:

Hoopvolle toekomst

Soms als ik op bezoek kom bij oudere parochianen, hoor ik dat ze verdriet hebben. Verdriet omdat de kerk waar zij zich voor ingezet hebben en die ze trouw zijn gebleven, “leeg loopt”. Teleurstelling omdat eigen kinderen niet gelovig zijn zoals zij. Het is dan soms moeilijk om hoopvol te zijn, want “jonge mensen komen niet naar de kerk”.