Vredesvlag wappert

door | nov 13, 2023 | Nieuws

Aan het Parochiecentrum wappert sinds kort de internationale vredesvlag. De vlag is een gebed en een oproep tot vrede.

Als parochie kunnen we de ogen niet sluiten voor de conflicten en oorlogen van deze tijd. Daarom hebben we de vlag uitgehangen aan ons Parochiecentrum, als zichtbare oproep om vrede. Er komen ook vredesvlaggen te hangen aan de St.-Gertrudiskerk, de OLV van Lourdeskerk en de Sint Catharinakapel.
We sluiten hiermee aan bij een initiatief van de Pater Damiaanparochie van Goes en omstreken. We hopen dat andere parochies hun inspirerend voorbeeld volgen.

Meer interessante berichten:

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

De adventsperiode is de voorbereidingstijd van vier weken naar Kerstmis, het feest van Hoop en Licht. In diezelfde periode voert Adventsactie campagne en dit jaar staan er vier projecten centraal. Projecten die aandacht besteden aan het onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Lees meer
Bijzondere vieringen in de advent

Bijzondere vieringen in de advent

De komende week zijn er verschillende bijzondere vieringen in de advent. We vieren Maria die de knopen ontwart (8-12), de aankomst van het Vredeslicht van Bethlehem (13-12) en Lessons & Carols (16-12). De Kerststallententoonstelling wordt ook geopend (8-12). Wees welkom om mee te vieren.

Lees meer