Vrienden brengen je bij Jezus op het Tienerweekend

door | jun 4, 2024 | Jongeren, Nieuws

Afgelopen weekend waren de tieners van On the Move samen op stap. Aan de hand van drie bijbelverhalen uit het evangelie van Marcus leerden ze nieuwe dingen over Jezus. In Bergen op Zoom én Roosendaal versterkten ze hun onderlinge vriendschap door leuke activiteiten.
Behangrol

In drie delen leerden de tieners meer over Jezus. Eerst mochten ze al hun vragen over Hem op een behangrol schrijven. Ze kregen ook een klein boekje, met het evangelie volgens Marcus. Daarna schreven ze al hun nieuwe ontdekkingen over Jezus op de rol. Meer dan drie meter hadden ze ervoor nodig. Zo ontdekten ze Jezus’ achternaam. En ze lazen in het slot van het evangelie hoe de leerlingen van Jezus erachter kwamen dat Hij opgestaan was uit de dood.

Tussendoor hadden de tieners een heleboel lol bij het lasergamen en bowlen. Fanatiek gingen ze allemaal voor de winst. Na een welverdiend glas drinken en een bitterbal vertrokken ze naar Roosendaal voor de overnachting in een scoutinggebouw.

Kruis en kampvuur

Na het avondeten en een creatieve opdracht kwamen ze weer samen rond het kampvuur. Op de behangrol tekenden ze een groot huis. Het huis werd vol legopoppetjes gezet: allemaal mensen die naar Jezus kwamen luisteren. Zelf speelden ze met legopoppetjes de vier vrienden na. Zij lieten, door een haastig getekend gat in het dak, hun verlamde vriend tot bij Jezus zakken. Daarna ontstond er een mooi gesprek over wie zij zelf uit hun omgeving bij Jezus willen brengen. Die namen plakten ze op het nieuwe On the Move-kruis, gemaakt door leider Daan Kagchelland.

Na een kort nachtje (want kletsen is veel gezelliger dan slapen), volgde het laatste Bijbelverhaal. Dat ging over de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging. Dat was een goede voorbereiding op de viering in de OLV van Lourdeskerk, die in het teken stond van Sacramentsdag. Aan het begin van die mis droegen de tieners het kruis de kerk in. Ze vertelden de kerkgangers over hun ontdekkingen tijdens het weekend, en lieten de behangrol zien. Leider Martijn de Weert  bad tijdens de voorbede uit dankbaarheid voor het geslaagde tienerweekend.

On the Move

Vrijdag 21 juni sluiten de tieners en leiders het seizoen af, met een barbecue op het Parochiecentrum. In september is On the Move er weer: iedere twee weken op vrijdagavond in het Praathuis. On the Move brengt spelletjes, vriendschap en een goed gesprek over geloof en tienerthema’s. Tieners van 11 t/m 15 jaar zijn van harte welkom om zich aan te sluiten!

Meer interessante berichten:

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Hebben jullie je al aangemeld voor het tuinfeest van aanstaande zaterdag 22 juni? Het wordt een leuke middag met sport en spel, met dans en wat lekkers, en een leuke kinderviering. Van 14.00 tot 17.00 uur in de tuin van het Parochiecentrum.

Lees meer
KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

Zondag 23 juni wordt de eucharistieviering vanuit de St.-Gertrudiskerk om 10.00 uur live uitgezonden door KRO NCRV op NPO 2. Voorganger is pastoor Paul Verbeek, HMR ondersteunt de liturgie met zang en muziek. Ieder is van harte welkom om in de kerk mee te vieren. De overige vieringen dit weekend vervallen.

Lees meer