Onderwerp van de week

Vruchtbaar zijn

Ik ben weer terug, na 11 weken niet in Bergen geweest te zijn. Eerst twee maanden studie in de buurt van Rome, en daarna twee weken vakantie. Mensen vragen bij thuiskomst: “hoe was het? En wat heb je er van opgestoken?”

Dit hoekje is veel te kort om te beschrijven wat ik heb meegemaakt. Maar het was heel goed, en ik hoop er veel van uit te kunnen delen. Want het is de bedoeling dat we er hier de vruchten van kunnen plukken. Hopelijk zal mijn tijd daarginds vruchtbaar zijn. Dat hoop ik niet alleen zelf, maar blijkbaar ook de mensen die vragen wat ik er van heb opgestoken.

Het evangelie van komende zondag gaat ook over vruchtbaar zijn. Er is een wijngaard, en die brengt veel op. Maar de wijnbouwers willen de opbrengt niet afstaan of delen. En dat is niet goed. Druiven, wijn, het zijn symbolen van hoe goed het leven kan zijn. Je kunt er een leuk feestje mee bouwen! Als je deelt.

Zo gaat het ook met alle vruchten van de Geest. Wat we krijgen van God, krijgen we om uit te delen, niet om voor onszelf te houden! Vruchtbaar zijn, dus. Als je dat bent, worden ook de mensen om je heen daar beter van. Laten we daarom elke dag werken aan de opdracht die Jezus ons geeft: om zijn fruit uit te delen!
Diaken Anton Janssen

R.K.-Lievevrouweparochie

2 oktober 2023

Meer Onderwerpen van de week:

Luisteren en genieten

Luisteren en genieten

Naar welke muziek luister jij graag? Mijn favoriete popgroep is Queen, en daarnaast is er veel muziek waar ik graag naar luister en van kan genieten. Maar als God vraagt om naar zijn Zoon te luisteren, geloof ik dat Hij daar net iets anders mee bedoeld.

Lees meer