Wereldjongerendag in Dordrecht

door | nov 8, 2022 | Jongeren, Nieuws | 0 Reacties

Zondag 20 november is het Nationale Wereldjongerendag. Jongeren zijn uitgenodigd om deze dag samen met jongeren uit bisdom Rotterdam in Dordrecht te vieren. De inschrijving voor de WJD-reis naar Lissabon gaat dan open.
Wereldjongerendag

Iedere drie jaar nodigt de paus jongeren uit om Wereldjongerendag rond hem in internationaal verband te vieren. Dit is in 2023 in Lissabon. De tussenliggende jaren is er een nationale Wereldjongerendag, ter voorbereiding op de internationale WJD. Dit jaar wordt die op Christus Koning gevierd.

Jongeren uit bisdom Rotterdam en bisdom Breda zijn welkom in de H. Antoniuskerk, tegenover het station, in Dordrecht. Bisschop van den Hende is hoofdcelebrant in de mis om 15.00 uur. Aansluitend is er een programma met workshops, informatie over de WJD en om 18.30 uur een warme maaltijd met een Portugees tintje.

Reis naar de WJD

Bisdom Breda reist samen met bisdom Roermond, Rotterdam en Utrecht naar de Wereldjongerendagen in Lissabon. Jongeren die in augustus 16 t/m 30 jaar zijn, zijn van harte uitgenodigd om mee te reizen. Alle informatie over de busreis wordt 20 november gepresenteerd. De reis gaat langs Parijs, Lourdes en Fatima, met als hoogtepunt de WJD zelf, waar honderdduizenden jongeren uit alle werelddelen worden verwacht. Kijk alvast op www.wjd.nl/de-reisopties/bisdommen-breda-roermond-rotterdam-utrecht voor meer informatie.

Aanmelden

Aanmelden voor Wereldjongerendag in Dordrecht kan via sintfranciscuscentrum.nl/jongeren/op-weg-naar-de-wjd-2023-in-het-bisdom-breda Deelname is gratis. Neem contact op met pastor Fredi Hagedoorn als je vanuit Bergen op Zoom samen wilt reizen: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl
Foto: Ramon Mangold

Meer interessante berichten:

Luisteren en genieten

Luisteren en genieten

Naar welke muziek luister jij graag? Mijn favoriete popgroep is Queen, en daarnaast is er veel muziek waar ik graag naar luister en van kan genieten. Maar als God vraagt om naar zijn Zoon te luisteren, geloof ik dat Hij daar net iets anders mee bedoeld.

Lees meer