Onderwerp van de week

Wie de leut et…

Afgelopen weekenden presenteerden zich een kleine 25 communicanten in onze parochie. Stralend stonden ze deze zondagochtenden in het middelpunt en op het priesterkoor. Trotse ouders en grootouders zaten in de kerk.

En na afloop was er ook nog een leuke puzzeltocht voor de kinderen. Overal liepen enthousiaste kinderen te zoeken. Ik ben dan wel geen Krab, maar ik zou dit toch zeker leutig noemen.
Het is mooi om te zien dat er nog steeds veel kinderen zijn die de Eerste Heilige Communie willen vieren. Blijf dit doen en denk aan Mij, zei Jezus tegen zijn leerlingen. En dat zijn we blijven doen, al 2000 jaar lang. Een mooie traditie.

In het Bergse is ook Vastenavend een traditie. Al snel leerde ik dat Vastenavend voor Krabben veel meer is dan de drie dagen die door de rest van Nederland Carnaval genoemd wordt. Menige keer zag ik op zondagmiddag een bonte stoet door de Kerkstraat lopen. Een leutige traditie, al zeg ik het zelf.
Tradities zijn er om door te geven aan onze kinderen. Want wat we waardevol vinden geven we graag door. Zeker aan onze kinderen, want ze zijn de toekomst. Ze zijn het waardevolste dat we hebben. Laten we ze dan ook veel leut meegeven.

Ik hoop velen van jullie te zien op maandagmiddag, tussen de vele Krabbekes op de Gròòte Mart. Het wordt tijd om mijn gordijn op te zoeken! Ik wens ons allen een leutige Vastenavend.
Diaken Anton Janssen

R.K.-Lievevrouweparochie

13 februari 2023

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer