WJD@home met bisschop Liesen

door | jan 11, 2021 | Jongeren, Nieuws | 0 Reacties

Op zondag 31 januari zijn alle jongeren van 16-30 jaar van harte uitgenodigd voor WJD@home. Via Zoom kun je meedoen aan de landelijke jongerenontmoeting ter voorbereiding op de Wereldjongerendagen. Bisschop Liesen verzorgt de inleiding.
Programma

Na een voorstelrondje zal bisschop Liesen een inleiding verzorgen. Daarna is er tijd om in deelgroepjes in gesprek te gaan. Kapelaan Jochem van Velthoven geeft meer informatie over de Wereldjongerendagen in Lissabon in 2023. De middag wordt afgesloten met een gebedsviering.

Wereldjongerendagen

In de zomer van 2023 nodigt Paus Franciscus alle jongeren van over de hele wereld uit voor de Wereldjongerendagen in Lissabon, Portugal. “Mijn wens is om ook met een groep uit het Bisdom Breda te gaan”, vertelt Kapelaan Jochem van Velthoven. “Op 31 januari aanstaande gaan we ons daar met de Nederlandse jongeren corona-proof op voorbereiden.” Ook al heb je nog geen enkel idee of je meegaat naar Lissabon in 2023, het is fijn om elkaar te spreken en samen te bidden.

Thema

Als thema nemen we het WJD jaarthema van 2021: “Sta op. Ik stel u aan tot getuige van wat u gezien heeft.” (Handelingen 26, 16). Onze bisschop Monseigneur Liesen zal ons daarin inleiden.

Aanmelden

Vanwege de verlengde lockdown vindt de ontmoeting letterlijk @home, dus vanuit je eigen huis, via internet plaats. Je kunt je aanmelden voor WJD@home op de website van het Sint Franciscuscentrum:  WJD@home ONLINE met monseigneur Liesen.

Meer interessante berichten:

Film Lucas en het Pinkstermysterie

Film Lucas en het Pinkstermysterie

Het is bijna Pinksteren. Wil je weten wat we met Pinksteren vieren? Kijk dan naar “Lucas en het Pinkstermysterie”. Deze film maakten we vorig jaar voor kinderen en voor iedereen die van een goed verhaal houdt.

Lees meer
Een keten van woord en licht

Een keten van woord en licht

Aan de vooravond van Pinksteren, vrijdag 21 mei, is er een oecumenische gebedsviering om 19.00 uur in de Ontmoetingskerk met als thema: ‘Een keten van woord en licht’. De voorgangers zijn dominee Ellen van Sluijs en diaken Anton Janssen.

Lees meer
Tussen Hemelvaart en Pinksteren

Tussen Hemelvaart en Pinksteren

Elk jaar vieren we met blijdschap Kerstmis, de komst van Jezus onder zijn volk. Elk jaar wensen we elkaar ook een zalige hoogfeest toe op Hemelvaartsdag, en brengen we in herinnering dat die zelfde Jezus zijn volk weer verliet.

Lees meer