Zeven jaar pastor

door | nov 24, 2020 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Op 1 december is pastor Fredi Hagedoorn zeven jaar werkzaam als pastor in de Lievevrouweparochie. Afgelopen weekend heeft ze daar in de drie vieringen in beide kerken bij stil gestaan.
Dankbaarheid

Uit haar openingswoord: “Voor mij is dit een weekend van dankbaarheid. Op 1 december ben ik zeven jaar als pastor werkzaam in de Lievevrouweparochie. Zeven jaar is geen officieel feestgetal, en mijn moeder waarschuwde nog dat nu hopelijk geen zeven magere jaren volgen, na zeven jaren van vreugde. Toch vind ik het fijn om er even bij stil te staan en dankbaarheid te voelen. Dankbaarheid om hier te mogen werken, in deze levendige parochie, waar ik al mijn creativiteit en enthousiasme kwijt kan. Ik weet me gedragen door jullie en mijn collega’s.

Bij mijn presentatieviering had Paul een lange preek, waarin hij al zijn verwachtingen voor mij opsomde. Ik hoop dat ik er iets van heb kunnen waarmaken in mijn werk tot nu toe. Ik ben blij dat mijn ouders, mijn man, mijn zus en zwager en goede vrienden dit weekend in verschillende vieringen aanwezig zijn en met mij meevieren.”

Meer inspiratie:

Ga je mee op mini-pelgrimage?

Ga je mee op mini-pelgrimage?

Onder het motto “Samen wandelen, en uitwisselen over onze levensweg” organiseert Vol-Zin met de Broeders van Huijbergen op zaterdag 6 april een mini-pelgrimage. De wandeltocht van 10 kilometer is voor alle leeftijden, ook voor families met kinderen.

Lees meer
Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer