Zin op Zaterdag 4 februari 2023

door | jan 24, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Wat weten wij van Jezus?
Een lezing

Deze keer heeft Zin op Zaterdag een lezing met de vraag “Wat weten wij van Jezus?”; van zijn leven, van zijn handelen en zijn daden. De lezing is een verhandeling in geschiedkundige en theologische zin. Wat er vast ligt over zijn leven en zeker ook wat betreft zijn leer die Hij in de laatste jaren van zijn leven uitgebreid heeft verteld aan zijn leerlingen en de andere mensen om Hem heen.

Na de lezing is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Wanneer?

Deze Zin op Zaterdag vindt deze keer plaats in de St.-Catharinakapel, ingang poort Klaverstraat, om 19.00 uur op zaterdag 4 februari 2023.

Zin op Zaterdag staat voor:

verbinding- verdieping- vernieuwing!
De Lievevrouweparochie wil eigentijdse, inspirerende bijeenkomsten organiseren voor mensen die elkaar willen ontmoeten, om samen met anderen spiritualiteit en zingeving te beleven.
iedere 1e zaterdag van de maand in de Gertrudiskerk.
De toegang is gratis, een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

U bent van harte welkom.

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer
Boekjes over Bernadette voor kinderen

Boekjes over Bernadette voor kinderen

Dinsdag 23 april komt een reliek van Bernadette naar Bergen op Zoom. Die hele dag is er van alles te doen in de OLV van Lourdeskerk. Er zijn vieringen en we lopen een tocht rond de kerk met kaarsjes. Er zijn twee boekjes voor kinderen, met het verhaal van Bernadette. Je kunt de boekjes downloaden, of dit weekend meenemen uit één van onze kerken.

Lees meer
Pasen gebeurt

Pasen gebeurt

Pasen gebeurt nog steeds, ook al is het Hoogfeest al achter de rug. In de paastijd brengt een tekst van Caritas van Houdt ons bij het geloof in de Opstanding.

Lees meer