Zin op Zaterdag: Dankbaar leven

door | mrt 21, 2023 | Nieuws | 0 Reacties

Op zaterdag 1 april staat Zin op Zaterdag in het teken van dankbaarheid. Benedictijner monnik Br. David Steindl-Rast leert dat dankbaarheid je een gelukkiger mens maakt. Jan en Annemarie Verschoor laten je graag kennismaken met deze spiritualiteit.
Een levenshouding, een spirituele weg

Voor broeder David Steindl-Rast is dankbaarheid een spirituele weg, een levenshouding waar je bewust voor kunt kiezen, die niet gebonden is aan een bepaalde taal, cultuur of levensbeschouwing. Het overstijgt grenzen.

Dankbaar leven

Vanuit deze gedachte werd in 2000 A Network for Grateful Living opgericht dat via de website www.gratefulness.org het gedachtengoed van Br. David meer bekendheid geeft en mensen met elkaar in contact brengt. Dit initiatief vond wereldwijd navolging o.a. in Nederland waar sinds 2015 het netwerk ‘Dankbaar Leven’ bestaat.

Zin op Zaterdag

Jan en Annemarie Verschoor, geïnspireerd door het gedachtengoed van Br. David, laten u graag kennis maken met deze spirituele oefening. Ieder mens kan ervaren hoe dankbaarheid je gelukkiger maakt.

Deze Zin op Zaterdag vindt plaats in de St.-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat, om 19.00 uur op zaterdag 1 april 2023. De toegang is gratis, een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.
Zin op Zaterdag staat voor: verbindingverdieping- vernieuwing! De Lievevrouweparochie wil eigentijdse, inspirerende bijeenkomsten organiseren voor mensen die elkaar willen ontmoeten, om samen met anderen spiritualiteit en zingeving te beleven. De bijeenkomsten hebben steeds ‘n ander thema en vinden plaats op iedere 1e zaterdag van de maand in de Gertrudiskerk.

Meer interessante berichten:

Levend brood

Levend brood

‘Geef ons heden ons dagelijks brood’ bidden we in het Onze Vader, en daarmee vragen we dat ons leven goed zou zijn, dat we niets tekort zouden komen, gezond zouden zijn, in een gezond huis zouden wonen en van ons dagelijks leven zouden kunnen genieten.

Lees meer
KRO NCRV TV mis op 4 juni

KRO NCRV TV mis op 4 juni

Op het feest van H. Drie-eenheid wordt de Eucharistieviering vanuit de Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes live uitgezonden. De uitzending is te zien op de zender NPO2 om 10.00 uur. Ieder is van harte welkom om de viering in de kerk mee te vieren.

Lees meer