Zin op Zaterdag: Bisschoppensynode 2023

door | mrt 23, 2022 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Doe mee, kom in beweging! Dat is de uitnodiging van paus Franciscus aan ons allemaal in voorbereiding op de bisschoppensynode van 2023. Graag nodigen wij je daarom uit om deel te nemen aan een geloofsgesprek bij Zin op Zaterdag onder leiding van diaken Anton Janssen.
De weg naar de 16-e algemene bisschoppensynode

De synode vindt plaats in 2023. De weg naar die synode verloopt in 3 fasen:

  1. De eerste fase speelt zich af in de bisdommen en de parochies. Gelovigen zoals jij en ik kunnen onze ideeën ten aanzien van onze Kerk en ons geloof delen met anderen.
  2. De uitkomst van de eerste fase vormt de input voor de tweede fase. In ieder continent wordt besproken wat uit de bisdommen is ontvangen.
  3. De derde fase is de uiteindelijke bisschoppensynode in Rome in 2023. Tijdens deze synode worden de resultaten van de eerste fases besproken.
Onze bijdrage in de eerste fase

Paus Franciscus biedt ons de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van onze Kerk. Dit doen we in de vorm van geloofsgesprekken. Dit is een gesprek waarin we spreken over vragen zoals:
• Wat inspireert jou in het geloof?
• Hoe kunnen wij kerk zijn?
• Doet jouw geloof ertoe in jouw dagelijks leven?/hoe speelt het geloof dan een rol?
• Hoe kan de kerk zijn, zodanig dat je met plezier in de kerk blijft?

Zaterdag 2 april 2022

Deze Zin op Zaterdag vindt plaats in de Sint-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat, om 19.00 uur op zaterdag 2 april 2022. Bij voorkeur reserveren. Op werkdagen (behalve op vrijdagmiddag) op telefoonnummer 0164 233 574.
De toegang is gratis, een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.
U bent van harte welkom.

Meer inspiratie:

Ga je mee op mini-pelgrimage?

Ga je mee op mini-pelgrimage?

Onder het motto “Samen wandelen, en uitwisselen over onze levensweg” organiseert Vol-Zin met de Broeders van Huijbergen op zaterdag 6 april een mini-pelgrimage. De wandeltocht van 10 kilometer is voor alle leeftijden, ook voor families met kinderen.

Lees meer
Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer