Kort parochienieuws week 8

by | Feb 25, 2021 | Nieuws | 0 comments

In het korte parochienieuws week 8 lees je de opbrengsten, de naam van de overledene en nodigen we je uit voor verschillende activiteiten uit onze agenda.
Opbrengsten

De collecte voor parochie, vicariaat en bisdom bracht € 349,80 op. De collecte in de Vastenavendviering bracht tegen de € 800,- op. Bedankt voor je bijdrage!

Uit de agenda

De komende weken zijn er verschillende activiteiten en vieringen in de parochie, waar we je graag voor uitnodigen.

Gezinsviering ‘Welkom in de woestijn’
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/gezinsviering-vasten/
Zaterdag 27 februari is er een gezinsviering ‘Welkom in de woestijn’, over de vasten. Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom. Er is muziek en een mooi verhaal. En diaken Anton gaat met de kinderen in gesprek in de paastuin, die er uitziet als een woestijn. Graag telefonisch reserveren via het parochiecentrum.

Afscheid dominee Willem Vermeulen
Zondag 28 februari is het afscheid van dominee Willem Vermeulen. Kijk om 15.00 uur naar de Losmakingsdienst vanuit de Ontmoetingskerk, op ZuidWestTV. Een kaartje sturen naar dominee Willem Vermeulen kan p.a. Bolwerk-Zuid 134, 4611 DX – Bergen op Zoom.

Egidiusgebed
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/egidiusgebed/2021-03-03/
Woensdag 3 maart, 19.00 -20.30 uur in de St.-Gertrudiskerk. De tijd is aangepast vanwege de avondklok.

Zin op Zaterdag
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/zin-op-zaterdag-2/
Zaterdag 6 maart staat Zin op Zaterdag in het teken van meditatie, met als thema ‘Zin in Zen’. 19.00 uur St.-Gertrudiskerk, telefonisch reserveren via het parochiecentrum.

Peuterkleuterviering in de kerk
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/peuterkleuter-viering-geef-mij-je-hand-2020-12-13-2021-03-07/
Zondag 7 maart is de Peuter kleuter viering om 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk. Voor gezinnen met kinderen tot en met 7 jaar, over het verhaal van Zacheüs. Reserveren is niet nodig.

Viering rond Rouw en verlies
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/viering-rond-rouw-en-verlies-2021-03-07/
Zondag 7 maart viering rond Rouw en Verlies, met als thema  ‘Een nieuwe lente’. Om 14:30 uur in de Sint Catharinakapel, ingang Klaverstraat te Bergen op Zoom. Telefonisch reserveren via het parochiecentrum.

24 uur voor de Heer
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/24-uur-voor-de-heer/
Vrijdag 12 maart tot zaterdag 13 maart is de gebedsestafette 24 uur voor de Heer in de St.-Gertrudiskerk. De wake staat ook in het teken van de Europese herdenking van de coronaslachtoffers.

Buiten de uren van de avondklok (20.30-4.30 uur) is de kerk geopend. Gebedsgroepen uit de parochie worden uitgenodigd enkele uren te komen waken en bidden. Parochianen kunnen zich aanmelden om ’s avonds of ’s nachts thuis te waken. Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met diaken Anton Janssen: antonjanssen@lievevrouweparochie.nl of 06-10578430.

Overleden

Dinsdag 23 februari namen we in de OLV van Lourdeskerk afscheid van Huib van de Voorde, weduwnaar van Toos Verdult. Hij overleed woensdag 17 februari op 88-jarige leeftijd en woonde voorheen in de Kastanjelaan.

Meer interessante berichten:

Handen schudden

Handen schudden

Gezond eten, op tijd uitrusten. En, je handen ontsmetten en maskers dragen. Op weg naar de dag dat ik Renske kan leren hoe ze handen moet schudden om zich voor te stellen!

read more
Ook vieringen St.-Gertrudiskerk live te volgen

Ook vieringen St.-Gertrudiskerk live te volgen

De vieringen in de OLV van Lourdeskerk zijn al vanaf december j.l. te volgen. Na een periode van testen is nu ook de installatie in de St.-Gertrudiskerk ingeregeld. Vanaf zondag 18 april kun je de vieringen live volgen.

read more
Kort parochienieuws week 15

Kort parochienieuws week 15

In dit bericht lees je de voorlopige opbrengst van de Paascollecte, de naam van de overledene en enkele activiteiten voor komende week.

read more