Kort parochienieuws week 8

door | feb 25, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

In het korte parochienieuws week 8 lees je de opbrengsten, de naam van de overledene en nodigen we je uit voor verschillende activiteiten uit onze agenda.
Opbrengsten

De collecte voor parochie, vicariaat en bisdom bracht € 349,80 op. De collecte in de Vastenavendviering bracht tegen de € 800,- op. Bedankt voor je bijdrage!

Uit de agenda

De komende weken zijn er verschillende activiteiten en vieringen in de parochie, waar we je graag voor uitnodigen.

Gezinsviering ‘Welkom in de woestijn’
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/gezinsviering-vasten/
Zaterdag 27 februari is er een gezinsviering ‘Welkom in de woestijn’, over de vasten. Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom. Er is muziek en een mooi verhaal. En diaken Anton gaat met de kinderen in gesprek in de paastuin, die er uitziet als een woestijn. Graag telefonisch reserveren via het parochiecentrum.

Afscheid dominee Willem Vermeulen
Zondag 28 februari is het afscheid van dominee Willem Vermeulen. Kijk om 15.00 uur naar de Losmakingsdienst vanuit de Ontmoetingskerk, op ZuidWestTV. Een kaartje sturen naar dominee Willem Vermeulen kan p.a. Bolwerk-Zuid 134, 4611 DX – Bergen op Zoom.

Egidiusgebed
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/egidiusgebed/2021-03-03/
Woensdag 3 maart, 19.00 -20.30 uur in de St.-Gertrudiskerk. De tijd is aangepast vanwege de avondklok.

Zin op Zaterdag
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/zin-op-zaterdag-2/
Zaterdag 6 maart staat Zin op Zaterdag in het teken van meditatie, met als thema ‘Zin in Zen’. 19.00 uur St.-Gertrudiskerk, telefonisch reserveren via het parochiecentrum.

Peuterkleuterviering in de kerk
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/peuterkleuter-viering-geef-mij-je-hand-2020-12-13-2021-03-07/
Zondag 7 maart is de Peuter kleuter viering om 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk. Voor gezinnen met kinderen tot en met 7 jaar, over het verhaal van Zacheüs. Reserveren is niet nodig.

Viering rond Rouw en verlies
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/viering-rond-rouw-en-verlies-2021-03-07/
Zondag 7 maart viering rond Rouw en Verlies, met als thema  ‘Een nieuwe lente’. Om 14:30 uur in de Sint Catharinakapel, ingang Klaverstraat te Bergen op Zoom. Telefonisch reserveren via het parochiecentrum.

24 uur voor de Heer
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/24-uur-voor-de-heer/
Vrijdag 12 maart tot zaterdag 13 maart is de gebedsestafette 24 uur voor de Heer in de St.-Gertrudiskerk. De wake staat ook in het teken van de Europese herdenking van de coronaslachtoffers.

Buiten de uren van de avondklok (20.30-4.30 uur) is de kerk geopend. Gebedsgroepen uit de parochie worden uitgenodigd enkele uren te komen waken en bidden. Parochianen kunnen zich aanmelden om ’s avonds of ’s nachts thuis te waken. Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met diaken Anton Janssen: antonjanssen@lievevrouweparochie.nl of 06-10578430.

Overleden

Dinsdag 23 februari namen we in de OLV van Lourdeskerk afscheid van Huib van de Voorde, weduwnaar van Toos Verdult. Hij overleed woensdag 17 februari op 88-jarige leeftijd en woonde voorheen in de Kastanjelaan.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer
Bereid je voor op de komst van Bernadette

Bereid je voor op de komst van Bernadette

Dinsdag 23 april is de reliek van Bernadette te gast in Bergen op Zoom. Je kunt je nu al op haar komst voorbereiden. Er is een film over haar leven die je vrijdagmiddag in Wouw kunt bekijken. Er is een boekje voor kinderen en als je langs de processieroute woont, kun je de vlag uithangen of een Mariabeeld voor je raam zetten.

Lees meer