4 maart Zin op Zaterdag

door | feb 22, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Vastentijd, een mooie tijd. Ga in gesprek over deze bijzondere tijd onder leiding van diaken Anton Janssen.

De veertigdagentijd wordt ook wel vastentijd genoemd. Vasten klinkt voor velen als iets van vroeger, zoals een vastentrommeltje voor kinderen. Maar doen we daar in de 21e eeuw nog aan?
Diaken Anton Janssen deelt hoe hij de veertigdagentijd beleeft. En hoe hij het vasten vormgeeft. Hij gaat graag in gesprek over hoe we de vastentijd voor ieder van ons dat op een eigentijdse manier kunnen invullen.

Kom 4 maart

Kom 4 maart om 19.00 uur naar de St.-Gertrudiskerk naar Zin op Zaterdag en denk met diaken Anton Janssen mee. Download de flyer hier: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2022/11/Flyer-Zin-op-Zaterdag-4-maart-2023.pdf

Zin op Zaterdag

Zin op Zaterdag staat voor: verbindingverdieping- vernieuwing! De Lievevrouweparochie wil eigentijdse, inspirerende bijeenkomsten organiseren voor mensen die elkaar willen ontmoeten, om samen met anderen spiritualiteit en zingeving te beleven. De bijeenkomsten hebben steeds ‘n ander thema en vinden plaats op iedere 1e zaterdag van de maand in de Gertrudiskerk.
De toegang is gratis, een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld. Je bent van harte welkom.

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer