Allemaal heiligen

door | okt 26, 2020 | Onderwerp van de week | 0 Reacties

De Kerk viert op 1 en 2 november Allerheiligen en Allerzielen.

Dat wil zeggen: we staan stil bij alle heiligen, dus bij allen die ons op een bijzondere manier iets van de hemel hebben laten zien en waardoor de hele Kerk zich geïnspireerd voelt.

En we staan stil bij alle zielen, bij onze overledenen die ons persoonlijk geïnspireerd hebben en met wie we zo af en toe de hemel op aarde mochten proeven. Onder hen mensen die misschien niet voor de hele kerk heilig zijn, maar wel voor onszelf. Grote en kleine heiligen dus, mensen van lang en niet zo lang geleden. Mensen die, ook al zijn ze gestorven, ons bemoedigen om te leven.

Niet voor niets vieren we Allerheiligen en Allerzielen achter elkaar. We vieren dat de heiligen ons de hemel hebben laten zien. We worden niet geboren voor een louter biologisch leven wat dan weer in het niets verdwijnt. Nee, we mogen geloven in een leven na de dood, bij God in de hemel. En we worden geboren om het leven voor elkaar tot een klein beetje hemel op aarde te maken. En elke keer dat ons dat met vallen en opstaan lukt worden we heiligen.

Diaken Anton Janssen – R.-K. Lievevrouweparochie

Meer interessante berichten:

Noveen tot de Maagd met het gouden hart Beauraing

Noveen tot de Maagd met het gouden hart Beauraing

Met ingang van maandag 23 november bidden we als parochie in deze Coronapandemie tot de Maagd met het gouden hart. Het bidden van deze Noveen heeft een speciale betekenis, omdat het op 29 november 2020 de 88ste verjaardag is van de verschijningen in Beauraing.

Uitzending gemist

Uitzending gemist

Vorige week was de Lievevrouweparochie volop in beeld op televisie. Kijk de uitzendingen die je gemist hebt, terug via internet.