Onderwerp van de week

Allemaal heiligen

De Kerk viert op 1 en 2 november Allerheiligen en Allerzielen. Dat wil zeggen: we staan stil bij alle heiligen, dus bij allen die ons op een bijzondere manier iets van de hemel hebben laten zien en waardoor de hele Kerk zich geïnspireerd voelt. 

Dat wil zeggen: we staan stil bij alle heiligen, dus bij allen die ons op een bijzondere manier iets van de hemel hebben laten zien en waardoor de hele Kerk zich geïnspireerd voelt.

En we staan stil bij alle zielen, bij onze overledenen die ons persoonlijk geïnspireerd hebben en met wie we zo af en toe de hemel op aarde mochten proeven. Onder hen mensen die misschien niet voor de hele kerk heilig zijn, maar wel voor onszelf. Grote en kleine heiligen dus, mensen van lang en niet zo lang geleden. Mensen die, ook al zijn ze gestorven, ons bemoedigen om te leven.

Niet voor niets vieren we Allerheiligen en Allerzielen achter elkaar. We vieren dat de heiligen ons de hemel hebben laten zien. We worden niet geboren voor een louter biologisch leven wat dan weer in het niets verdwijnt. Nee, we mogen geloven in een leven na de dood, bij God in de hemel. En we worden geboren om het leven voor elkaar tot een klein beetje hemel op aarde te maken. En elke keer dat ons dat met vallen en opstaan lukt worden we heiligen.

Diaken Anton Janssen – R.-K. Lievevrouweparochie

Meer Onderwerpen van de week:

Laat God binnen …

Laat God binnen …

In uw/jouw hart is er een geheim kamertje, zoals in het hart van elke mens. Dat is het plekje waar je God kunt ontvangen. Dat kan het uitverkoren plekje zijn waar u heel persoonlijk met God omgaat en liefdevol met Hem spreekt.

Lees meer
Vastentijd?

Vastentijd?

Vandaag, aswoensdag, begint de veertigdagentijd. We kennen die tijd vooral als de vastentijd. Een tijd van vasten dus. Minderen met wat we niet nodig hebben. Maar wat moeten we de komende zes weken nu nog extra vasten? Er kan al zo veel niet meer. We leven al ruim 10 maanden in een schrale samenleving. En als je inkomen onder druk staat, eet je ook al maanden karig. Hoe moeten we nu nóg verder matigen?

Lees meer
Me bloeie wir op

Me bloeie wir op

Toch bloeie we wir op, zegt het motto van Vastenavend. De vooravond van de Vastenperiode is het immers nog steeds, ook al zijn we gevraagd om thuis te dweile.

Lees meer