Onderwerp van de week

Ik ben de deur

'Ik ben de deur', zei Jezus. 'Wie door Mij binnenkomt, zal gered en bevrijd worden. Ik ben gekomen opdat je leven mag bezitten, en wel in overvloed.' ( naar Johannes 10,9-10) Zoals Jezus zou ik ook op mijn beurt een open deur voor anderen kunnen zijn, die geborgenheid en veiligheid kan betekenen, en bereid te zijn de 'groene weiden' met ieder ander te delen.

Meer Onderwerpen van de week:

Laat God binnen …

Laat God binnen …

In uw/jouw hart is er een geheim kamertje, zoals in het hart van elke mens. Dat is het plekje waar je God kunt ontvangen. Dat kan het uitverkoren plekje zijn waar u heel persoonlijk met God omgaat en liefdevol met Hem spreekt.

Lees meer
Vastentijd?

Vastentijd?

Vandaag, aswoensdag, begint de veertigdagentijd. We kennen die tijd vooral als de vastentijd. Een tijd van vasten dus. Minderen met wat we niet nodig hebben. Maar wat moeten we de komende zes weken nu nog extra vasten? Er kan al zo veel niet meer. We leven al ruim 10 maanden in een schrale samenleving. En als je inkomen onder druk staat, eet je ook al maanden karig. Hoe moeten we nu nóg verder matigen?

Lees meer
Me bloeie wir op

Me bloeie wir op

Toch bloeie we wir op, zegt het motto van Vastenavend. De vooravond van de Vastenperiode is het immers nog steeds, ook al zijn we gevraagd om thuis te dweile.

Lees meer