Onderwerp van de week

Laat God binnen …

In uw/jouw hart is er een geheim kamertje, zoals in het hart van elke mens. Dat is het plekje waar je God kunt ontvangen. Dat kan het uitverkoren plekje zijn waar u heel persoonlijk met God omgaat en liefdevol met Hem spreekt.
In uw/jouw hart is er een geheim kamertje, zoals in het hart van elke mens. Dat is het plekje waar je God kunt ontvangen. Dat kan het uitverkoren plekje zijn waar u heel persoonlijk met God omgaat en liefdevol met Hem spreekt. Het kan een plekje zijn waar u God ontkent, de deur dicht doet en zegt: “God, U bestaat niet of, U mag niet bestaan.”
Alle mensen hebben zich in alle tijden in dat kamertje teruggetrokken. Wat die drie leerlingen van Jezus op de berg Tabor hebben meegemaakt, is een mooi voorbeeld van wat mensen kunnen meemaken in dat geheime kamertje van hun hart. Zij kwamen plots tot de vaststelling dat God zich laat kennen in de mens Jezus, met wie ze dagelijks omgingen. En dat gaf hen zo’n bijzondere kracht. Ze waren er zo blij mee! Ze wilden dat moment laten voortduren zoals gelukkige mensen (Mc. 9, 2-10).
Elke zondag worden wij ook uitgenodigd om dat geheim kamertje in ons hart binnen te gaan, om de berg Tabor te beklimmen zoals die drie leerlingen van Jezus en God te ontmoeten. Zich bij God voelen is niet zonder risico. Want wie weet wat God dan wel van ons vraagt. Misschien vraagt Hij wel om de gewone dingen op een buitengewone manier te doen: met heel veel warme liefde voor Hem en voor de medemens. Laat God binnen. U hebt Hem ongetwijfeld heel veel te vertellen!

Jan Foesenek, diaken

22 februari 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Waak en blijf bidden.

Waak en blijf bidden.

Waak en blijf bidden. Doe je mee? 24 uur lang stilte en gebed toegewijd aan God in de Sint Gertrudiskerk (behalve tijdens de uren van de avondklok, dan bidden we thuis) In het bijzonder gedenken we onze coronaslachtoffers.

Lees meer
Vastentijd?

Vastentijd?

Vandaag, aswoensdag, begint de veertigdagentijd. We kennen die tijd vooral als de vastentijd. Een tijd van vasten dus. Minderen met wat we niet nodig hebben. Maar wat moeten we de komende zes weken nu nog extra vasten? Er kan al zo veel niet meer. We leven al ruim 10 maanden in een schrale samenleving. En als je inkomen onder druk staat, eet je ook al maanden karig. Hoe moeten we nu nóg verder matigen?

Lees meer
Me bloeie wir op

Me bloeie wir op

Toch bloeie we wir op, zegt het motto van Vastenavend. De vooravond van de Vastenperiode is het immers nog steeds, ook al zijn we gevraagd om thuis te dweile.

Lees meer