Onderwerp van de week

Me bloeie wir op

Toch bloeie we wir op, zegt het motto van Vastenavend. De vooravond van de Vastenperiode is het immers nog steeds, ook al zijn we gevraagd om thuis te dweile.
Vorig jaar om deze tijd gonsde het al van het feest in de stad. En schreef ik pas later een pastoraal hoekje over de stilte in de stad. De stilte na de Vastenavend, als de Markt schoongemaakt wordt en de Peperbus zijn kiel weer uit trekt. Nu is het al langer stil en zullen we geen dweilende groepen in de stad zien.
Toch bloeie we wir op, zegt het motto van Vastenavend. De vooravond van de Vastenperiode is het immers nog steeds, ook al zijn we gevraagd om thuis te dweile. Een Roosendaalse vriendin (voor Tullepetoanen zoals ik is de opdracht niet anders dan voor Krabben) zag zichzelf nog niet voor de televisie staan dansen in de woonkamer. Wat kun je dan wel doen voor een feestelijk gevoel voorafgaand aan de Vasten?
Zing bijvoorbeeld uit volle borst een lied. Kijk filmpjes van muziek die je blij maakt en tegelijkertijd ontroert. Maak een tekening of schilderij. Bel een vriend of vriendin op, of ga samen wandelen. Bak of kook iets wat je lekker vindt en geef een portie of een stukje weg aan iemand anders. Deel zo een beetje liefde, dan vier je zowel Vastenavend als Valentijnsdag tegelijk. Dan bloeie we allemaal wir op!

Fredi Hagedoorn, pastoraal werkster

8 februari 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Waak en blijf bidden.

Waak en blijf bidden.

Waak en blijf bidden. Doe je mee? 24 uur lang stilte en gebed toegewijd aan God in de Sint Gertrudiskerk (behalve tijdens de uren van de avondklok, dan bidden we thuis) In het bijzonder gedenken we onze coronaslachtoffers.

Lees meer
Laat God binnen …

Laat God binnen …

In uw/jouw hart is er een geheim kamertje, zoals in het hart van elke mens. Dat is het plekje waar je God kunt ontvangen. Dat kan het uitverkoren plekje zijn waar u heel persoonlijk met God omgaat en liefdevol met Hem spreekt.

Lees meer
Vastentijd?

Vastentijd?

Vandaag, aswoensdag, begint de veertigdagentijd. We kennen die tijd vooral als de vastentijd. Een tijd van vasten dus. Minderen met wat we niet nodig hebben. Maar wat moeten we de komende zes weken nu nog extra vasten? Er kan al zo veel niet meer. We leven al ruim 10 maanden in een schrale samenleving. En als je inkomen onder druk staat, eet je ook al maanden karig. Hoe moeten we nu nóg verder matigen?

Lees meer