Onderwerp van de week

Maak de paden recht

30 november 2020

We zijn aangekomen in de advent. Een tijd van voorbereiding en verwachten. Een tijd om uit te kijken naar de geboorte van Jezus. Komende zondag horen we over degene die de komst van Jezus voorbereid, Johannes de Doper. Hij roept iedereen op tot bekering, een bekering van je hart. Hij vraagt ons om mee te werken aan de droom van Jezus.
Dit weekend staat in de meeste gezinnen alles in het teken van Sinterklaas. We kunnen van de goedheiligman leren om te delen. En we kunnen van hem leren wat het betekent om gastvrij te zijn. Dingen die ook bij Jezus horen. Als straks de cadeautjes zijn uitgepakt begint voor de meesten van ons de voorbereiding op kerstmis pas echt. Ik hoop dat we met het versieren van onze huizen en het zetten van de kerstboom ook ons hart voorbereiden op Kerstmis.
En bedenken: hoe kan ik de Kerst van mezelf en van anderen nog feestelijker maken? Zijn er nog dingen die ik kan opruimen, is er nog iemand tegen wie ik sorry moet zeggen? Wie verdient er dit jaar een extra telefoontje of een mooie Kerstgroet? Door daar bij stil te staan maken we de paden recht, maken we de weg vrij voor de geboorte van Jezus. Ik wens ons allen, in onze huizen en in onze harten, een goede voorbereiding voor Kerstmis.

Door Fredi Hagedoorn, pastoraal werkster