Onderwerp van de week

PASTORAAL HOEKJE: Drukke liturgische week

28 december 2020

Maar ook nu nog gebeurt er nog van alles met kinderen wat niet goed is. Kinderen worden ingezet voor kinderarbeid; er wordt geweld tegen hen gebruikt; ze opereren als kindsoldaten; zedelijk worden kinderen misbruikt. Heel veel kinderen leven onder het bestaansminimum. Dat mag ons allen intense zorgen baren.
Op 31 december vieren we Oudjaar en op 1 januari 2021 (Nieuwjaar)vieren we het Hoogfeest van heilig Maria, Moeder van God. 1 januari is voor het christendom ook de dag van de vrede. Voor vrede in het komende jaar bidden wij. Helaas hebben we als parochie in januari geen Nieuwjaarsbijeenkomst.
In het weekend van 2 en 3 januari 2021 komt al weer snel het Hoogfeest van de Openbaring des Heren oftewel Driekoningen. Het is ook het weekend van de huiszegen, die u dan weer voorgedrukt en gezegend mee kunt nemen naar uw huis.
Van harte en oprecht wens ik u mede namens de leden van het pastoraal team en de leden van het parochiebestuur een goede jaarwisseling toe, Zalig Nieuwjaar en een gezegend jaar 2021. We bidden samen dat we de coronapandemie mogen overwinnen in het nieuwe jaar.

Door Jan Foesenek, diaken