• Dit evenement is voorbij.

Aswoensdagviering OLV van Lourdeskerk

17 februari om 19:00 - 20:00

Aswoensdag
Met de viering van Aswoensdag start de Veertigdagentijd. In plaats van het bekende askruisje krijgen kerkgangers een beetje as over hun voorhoofd gestrooid.
Het ritueel van het Askruisje heeft dit jaar vanwege de coronapandemie een aangepaste vorm. De pastor zegent de as in stilte en spreekt één keer vanaf het priesterkoor de woorden  ‘Bekeert u en gelooft in hert evangelie’, of ‘Bedenk wel: stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren’ uit. Daarna komen de kerkgangers één voor één naar voren en krijgen een beetje as over hun voorhoofd gestrooid. Pastor en kerkgangers dragen daarbij een mondkapje.

Reserveren & livestream
Reserveer vanwege de coronamaatregelen telefonisch op werkdagen tussen 09.30-11.30 uur via 0164-234867.  Kijk voor meer informatie over de geldende coronamaatregelen op www.lievevrouweparochie.nl/over-de-parochie/corona
Kijk de viering via livestream op www.lievevrouweparochie.nl/livestream

Voorgangers