Aanpassingen omtrent Corona

In tijden van COVID-19 willen we toch samenkomen en denken in mogelijkheden. We kunnen niet alles doen en vieren, maar veel dingen kunnen wel. De aanpassingen zetten we hier op een rijtje. Voor alles wat wel doorgaat is aanmelden verplicht. Alles bekijken en aanmelden kan in de agenda

Wekelijkse vieringen

Je bent welkom om te vieren in onze parochiekerk OLV van Lourdes, de stadskerk St.-Gertrudis én in de St.-Catharinakapel. Vanaf 10 oktober 2020 mogen er dertig kerkgangers per viering aanwezig zijn, exclusief medewerkers. Bij uitvaarten mogen er honderd kerkgangers aanwezig zijn. Op deze pagina houden we je op de hoogte met actuele informatie over het herstarten van de vieringen.
We volgen daarbij het protocol van de Nederlandse bisschoppen.

We hebben het protocol uitgewerkt voor onze parochie. In dit filmpje leggen we de algemene gang van zaken uit. Let op, reserveren is nodig voor alle weekendvieringen. Verderop deze pagina, lees je hoe dat werkt.

Vieringen in de R.-K. Lievevrouweparochie

Dinsdag09.00 uurOLV van Lourdeskerk
Zaterdag17.00 uurOLV van Lourdeskerk
Zondag09.30 uurSt.-Gertrudiskerk
09.30 uurSt.-Catharinakapel
11.00 uurOLV van Lourdeskerk
18.00 uurOLV van Lourdeskerk (in het Pools)

Kijk in de agenda voor alle vieringen.

Reserveren vieringen

Reserveren is nodig voor al onze weekendvieringen. Bel op werkdagen:

• Voor een viering in de OLV van Lourdeskerk tussen 9.30 en 11.30 uur tel. 0164-234867
  • Voor de St.-Gertrudiskerk tussen 9.00-12.00 en 13.00-15.30 uur (behalve vrijdagmiddag) tel. 0164-233574
  • Voor de St.-Catharinakapel tel. 0164-244983

Zonder reservering heb je geen toegang!

Je kunt steeds voor één eerstvolgende viering reserveren. Op die manier heeft iedereen een eerlijke kans om een viering bij te wonen. Als je reserveert, worden je naam en telefoonnummer genoteerd. Je kunt alleen reserveren als je geen corona-gerelateerde klachten hebt. Als je onverhoopt toch niet kunt komen, annuleer je reservering dan telefonisch.

Mondkapje

Aanwezigen dragen een mondkapje, volgens de richtlijnen van de overheid. De Nederlandse bisschoppen adviseren het mondkapje alleen af te doen, bij het ter communie gaan.

Uitreiking Communie

De uitreiking van de heilige communie verloopt met inachtneming van de volgende hygiënemaatregelen.
Wanneer je naar voren komt om de communie te ontvangen, houdt dan 1,5 meter afstand tot andere gelovigen. De communie zal op de hand worden uitgereikt. Daarbij sta jij aan de ene kant van het hoestscherm en de pastoor, of diens plaatsvervanger, aan de andere kant. Je krijgt de communie met een pincet op je hand uitgereikt, onder het scherm door.

Activiteiten en vergaderingen

Bij activiteiten en vergaderingen houden we vanzelfsprekend ook rekening met de geldende coronamaatregelen. Groepen niet groter dan dertig personen kunnen samen komen. Er is ruimte voor een vergadering van 8 personen in de grote zaal van het parochiecentrum. Het is ook mogelijk om een vergadering in het Praathuis of Cantatorium te houden. Activiteiten kunnen ook plaatsvinden in de tuin van het parochiecentrum, bij goed weer. Overleg eerst even met het pastoraal team. Zij kunnen je ook helpen met het reserveren van de ruimtes.
Lees voor alle details dit document.