Aanpassingen omtrent Corona

In tijden van COVID-19 willen we toch samenkomen en denken in mogelijkheden. We kunnen niet alles doen en vieren, maar veel dingen kunnen wel. Op deze pagina lees je steeds de laatste versoepelingen en aanpassingen. Kijk voor alle actuele vieringen en activiteiten in de agenda

Wekelijkse vieringen

Je bent welkom om te vieren in onze parochiekerk OLV van Lourdes, de stadskerk St.-Gertrudis én in de St.-Catharinakapel. Vanaf 5 juni 2021 mogen er honderdtwaalf kerkgangers per viering aanwezig zijn in onze parochiekerk OLV van Lourdes en stadskerk St.-Gertrudiskerk, exclusief medewerkers. Dat geldt ook voor uitvaarten. In de St.-Catharinakapel blijft het aantal kerkbezoekers vastgesteld op dertig exclusief personeel. We volgen daarbij de maatregelen van de Nederlandse Bisschoppenconferentie.

In dit filmpje leggen we de algemene gang van zaken uit. Reserveren is alleen nog verplicht voor de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk en voor bijzondere vieringen. Verderop deze pagina, lees je hoe dat werkt.

Vieringen in de R.-K. Lievevrouweparochie

Dinsdag09.00 uurOLV van Lourdeskerk
Zaterdag17.00 uurOLV van Lourdeskerk
Zondag09.30 uurSt.-Gertrudiskerk
09.30 uurSt.-Catharinakapel
11.00 uurOLV van Lourdeskerk
18.00 uurOLV van Lourdeskerk (in het Pools)

Kijk in de agenda voor alle vieringen.

Reserveren vieringen

Reserveren is verplicht voor de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Voor de overige vieringen is reserveren aangeraden, omdat we nog steeds je naam bij binnenkomst moeten noteren. Bij telefonische reservering vooraf gaat dat wat sneller.

Bel op werkdagen:

• Voor een viering in de OLV van Lourdeskerk tussen 9.30 en 11.30 uur tel. 0164-234867
  • Voor de St.-Catharinakapel tel. 0164-244983
  • Voor de St.-Gertrudiskerk tussen 9.00-12.00 en 13.00-15.30 uur (behalve vrijdagmiddag) tel. 0164-233574

Je kunt steeds voor één eerstvolgende viering reserveren. Op die manier heeft iedereen een eerlijke kans om een viering bij te wonen. Als je reserveert, worden je naam en telefoonnummer genoteerd. Je kunt alleen reserveren als je geen corona-gerelateerde klachten hebt. Als je onverhoopt toch niet kunt komen, annuleer je reservering dan telefonisch.

Uitreiking Communie

De uitreiking van de heilige communie verloopt met inachtneming van de volgende hygiënemaatregelen.
Wanneer je naar voren komt om de communie te ontvangen, houdt dan 1,5 meter afstand tot andere gelovigen. De communie zal op de hand worden uitgereikt. Daarbij sta jij aan de ene kant van het hoestscherm en de pastoor, of diens plaatsvervanger, aan de andere kant. Je krijgt de communie met een pincet op je hand uitgereikt, onder het scherm door.

Activiteiten en vergaderingen

Bij activiteiten en vergaderingen houden we binnen en buiten 1,5 meter afstand. Er is ruimte voor een vergadering van 8 personen in de grote zaal van het parochiecentrum. Het is ook mogelijk om een vergadering in het Praathuis of Cantatorium te houden. Activiteiten kunnen ook plaatsvinden in de tuin van het parochiecentrum, bij goed weer. Overleg eerst even met het pastoraal team. Zij kunnen je ook helpen met het reserveren van de ruimtes.