Kerstfilm: over de rol van Maria

23 december 2020 | Parochielid uitgelicht

Julia Dierikx speelde in de Kerstfilm de rol van Maria, met verve. Met haar tegenspeler Marco van Leeuwen staat ze op de foto. We interviewden haar over haar ervaringen bij het maken van “Omdat er voor hen geen plaats was”. Kijk de film hier op de website, als je hem nog niet gezien hebt.
Hoe vond je het om mee te doen aan de kerstfilm?

Ik vond het heel mooi om mee te mogen helpen het kerstverhaal om te zetten naar een korte film. Ik leerde er zelf ook weer nieuwe dingen van! Door de kleding voelde het ook alsof we terug in de tijd gingen. Ook waren er dieren “live” op de set aanwezig, dat maakte het spelen in de film heel erg tof.

Je hebt al aan meer projecten van de parochie meegedaan.

Zo speelde je eerder de rol van Maria in de Pinksterfilm en de rol van Maria Magdalena in de Paasactiviteit.

Wat motiveert je om mee te doen?

In de rol kruipen van iemand anders, vind ik een van de leukste dingen om te doen. Door onder ander mijn bijdrage, maar ook door de bijdrage van andere Bergse acteurs, worden de verhalen heel levend. Dat is vooral voor kinderen heel erg leuk om naar te kijken, of het nou een toneelstukje is of een film. Het voelt goed om bij te kunnen dragen aan mooie verhalen voor de kinderen.

Waarom is de film een aanrader voor gezinnen met kinderen?

Het is een korte film, waarin het kerstverhaal beeldend wordt gemaakt voor kinderen. Maar door de mooie kleding en decorstukken, kunnen ouders ook genieten van de film. Als gezin kan je er samen over napraten en helemaal in de kerstsfeer komen samen!

Door

Meer parochianen:

Carin Gillesen in actie

Waarschijnlijk denkt u er niet aan wanneer u een kerkgebouw binnenkomt en gaat zitten om aan een viering deel te nemen. U staat er wellicht ook niet bij stil wanneer u het gebouw verlaat met schone kleren. Dat zijn zaken die zo vanzelfsprekend zijn dat het lijkt of de kerk schoon is en blijft zonder dat er iets aan gedaan wordt. Niets is minder waar, natuurlijk.Regelmatig is een ploeg mannen en vrouwen bezig om uw kerkgebouw schoon te houden. Carin Gillesen vertelt hoe dat in de Lourdeskerk wordt aangepakt.

Robert Chan in actie

Eén van de vele vrijwilligers die zich wekelijks inzet voor onze parochie is Robert Chan. Robert is 58 jaar geleden in Hong Kong geboren, opgegroeid in New York en kwam op tienjarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Hier groeide hij op in de Horeca, maar zag het niet zitten om heel zijn leven hierin te blijven werken.

Cor Withagen in actie

We weten allemaal dat ons leven niet eeuwig duurt want eens komt de tijd dat er een einde komt aan ons aards bestaan. Velen kiezen er voor om dit met een kerkelijk afscheid te vieren. Tijdens zo’n uitvaart is het fijn dat alles goed geregeld is en netjes verloopt. Deze keer is onze aandacht voor iemand die hiervoor zorgt: de begrafeniskoster.