Kerstfilm: over de rol van Maria

door | dec 23, 2020 | Parochielid uitgelicht | 0 Reacties

Julia Dierikx speelde in de Kerstfilm de rol van Maria, met verve. Met haar tegenspeler Marco van Leeuwen staat ze op de foto. We interviewden haar over haar ervaringen bij het maken van “Omdat er voor hen geen plaats was”. Kijk de film hier op de website, als je hem nog niet gezien hebt.
Hoe vond je het om mee te doen aan de kerstfilm?

Ik vond het heel mooi om mee te mogen helpen het kerstverhaal om te zetten naar een korte film. Ik leerde er zelf ook weer nieuwe dingen van! Door de kleding voelde het ook alsof we terug in de tijd gingen. Ook waren er dieren “live” op de set aanwezig, dat maakte het spelen in de film heel erg tof.

Je hebt al aan meer projecten van de parochie meegedaan.

Zo speelde je eerder de rol van Maria in de Pinksterfilm en de rol van Maria Magdalena in de Paasactiviteit.

Wat motiveert je om mee te doen?

In de rol kruipen van iemand anders, vind ik een van de leukste dingen om te doen. Door onder ander mijn bijdrage, maar ook door de bijdrage van andere Bergse acteurs, worden de verhalen heel levend. Dat is vooral voor kinderen heel erg leuk om naar te kijken, of het nou een toneelstukje is of een film. Het voelt goed om bij te kunnen dragen aan mooie verhalen voor de kinderen.

Waarom is de film een aanrader voor gezinnen met kinderen?

Het is een korte film, waarin het kerstverhaal beeldend wordt gemaakt voor kinderen. Maar door de mooie kleding en decorstukken, kunnen ouders ook genieten van de film. Als gezin kan je er samen over napraten en helemaal in de kerstsfeer komen samen!

Meer interessante berichten:

Veertig jaar oecumenische gespreksgroep

De oecumenische gespreksgroep bestaat veertig jaar. Tien keer per jaar komt de groep onder leiding van emeritus pastor Jo Staps samen. Ze lezen boeken op het snijvlak van kerk en samenleving. “Want een boek in je eentje lezen, of samen met anderen, is een hemelsbreed verschil.”

Actie Kerkbalans 2021 heeft vertraging

Geef vandaag voor de kerk van morgen
Van zaterdag 16 januari tot zaterdag 30 januari 2021 wordt de Actie Kerkbalans landelijk gehouden. De Lievevrouweparochie bericht u altijd in deze periode. Helaas kan dat dit jaar niet zo zijn.

Week van gebed voor de eenheid

Zondag 17 tot en met 24 januari is de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Centraal staat het Bijbelgedeelte Johannes 15 vers 5-9: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’