Sjaak Dielens in actie

22 november 2020 | Parochielid uitgelicht

Binnen de parochie zijn veel contacten tussen de verschillende werkgroepen. Die contacten zijn er op verschillende manieren: mondeling, telefonisch en per e-mail. Sommige stukken zijn echter te groot om te […]

De parochie heeft sinds een aantal jaren een eigen postbezorger. De eerste, Peet van Broekhoven, was door Chris de Laet gevraagd. Peet is graag onder de mensen en vindt het leuk om contact te hebben. Hij fietst graag en met het rondbrengen van de post kom je nog eens ergens, zo vertelt hij, maar aan veel dingen komt een einde. Eind 2015 is hij gestopt met bezorgen. Wij willen hem bedanken voor de tijd dat hij vele kilometers heeft gefietst en ervoor gezorgd heeft dat alle brieven, blaadjes en andere stukken op het juiste adres kwamen.

Sinds 1 januari 2016 is Sjaak Dielens onze postbezorger. Tijdens het koffiedrinken in de kerk werd hij aangesproken door Ko de Krom. Zij kenden elkaar al langer, omdat Sjaak bezorger is van het blad dat u nu leest. Verdeeld over twee à drie dagen brengt Sjaak inZOOMen rond in de binnenstad. Hij doet dit met alle liefde en plezier maar zou het ook fijn vinden als er mensen zijn die een gedeelte van hem willen overnemen. Het blad moet binnen korte tijd worden verspreid anders is de kans groot dat de activiteit die erin staat al voorbij is voordat het blad bij de mensen komt.

Voor de post die hij rondbrengt, krijgt hij een telefoontje uit de Stulemeijerlaan. Dat gebeurt één à twee keer per week en het is de bedoeling dat alles voor het weekend is rondgebracht. Als er dringende post bij is, wordt dat erbij vermeld en dan zorgt Sjaak ervoor dat deze zo spoedig mogelijk op de plaats van bestemming is. Hij is ermee van de straat, zegt hij.

Sjaak heeft tot 2012 gewerkt bij Bruynzeel Keukens. Nadat hij met pensioen was gegaan, kreeg hij tijd voor hobby’s, zoals Nordic walking, Tai Chi, fietsen bij de KBO en het Bijbels Leerhuis. Verder besteedt hij tijd aan de boodschappendienst van Stichting Welzijn Ouderen en is vrijwilliger bij het nieuwe ABG. Verder is hij lid van 50PLUS Bergen op Zoom voorheen Steunpunt Bergen op Zoom. Zijn taak is o.a. te letten op losliggende tegels, huisvesting, verkeer en kapotte lantaarnpalen. Sjaak geeft aan dat alle vragen en klachten hierover, voor het centrum, bij hem terecht kunnen. Een berichtje hierover plus je eigen gegevens kunnen gestuurd worden naar sjaakdielens@gmail.com. Sjaak zal er dan voor zorgen dat het probleem wordt opgelost.

Onze postbezorger ondervindt veel steun van andere vrijwilligers in de parochie maar vindt het jammer dat er zo weinig mensen in de kerk zitten. Hij snapt niet wat ze tegenhoudt maar moet bekennen dat hij enkele jaren geleden ook een tijd niet present was. De reden hiervan was dat hij zijn moeder tot haar dood elke ochtend heeft verzorgd. Een mens kan maar op één plek tegelijk zijn en het is niet moeilijk om voor je moeder te kiezen.

Sjaak, heel veel succes met alles wat je onderneemt en hopelijk zullen we jou nog dikwijls zien fietsen met de post of met inZOOMen.

Lucie Venmans

Door

Meer parochianen:

Robert Chan in actie

Eén van de vele vrijwilligers die zich wekelijks inzet voor onze parochie is Robert Chan. Robert is 58 jaar geleden in Hong Kong geboren, opgegroeid in New York en kwam op tienjarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Hier groeide hij op in de Horeca, maar zag het niet zitten om heel zijn leven hierin te blijven werken.

Cor Withagen in actie

We weten allemaal dat ons leven niet eeuwig duurt want eens komt de tijd dat er een einde komt aan ons aards bestaan. Velen kiezen er voor om dit met een kerkelijk afscheid te vieren. Tijdens zo’n uitvaart is het fijn dat alles goed geregeld is en netjes verloopt. Deze keer is onze aandacht voor iemand die hiervoor zorgt: de begrafeniskoster.

Kerstfilm: over de rol van Maria

Julia Dierikx speelde in de Kerstfilm de rol van Maria, met verve. Met haar tegenspeler Marco van Leeuwen staat ze op de foto.
We interviewden haar over haar ervaringen bij het maken van “Omdat er voor hen geen plaats was”. Kijk de film hier op de website, als je hem nog niet gezien hebt.