Aswoensdagvieringen

door | feb 11, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Woensdag 17 februari is er in beide kerken een Aswoensdagviering om 19.00 uur. Het ritueel van het askruisje is in coronatijd aangepast. Telefonisch reserveren voor beide vieringen kan vanaf nu.
Start Veertigdagentijd

Met Aswoensdag begint de Veertigdagentijd, de tijd waarin we samen toeleven naar Pasen. Een tijd om stil te staan en je te bezinnen. Te minderen met eten, schermtijd of iets anders. Met de tijd die je overhoudt kun je andere dingen juist meer doen: wat meer bidden, vaker een viering volgen of naar de kerk komen. En meer omzien naar elkaar.

As strooien

In plaats van het bekende askruisje krijgen kerkgangers een beetje as over hun voorhoofd gestrooid.
Het ritueel van het Askruisje heeft dit jaar vanwege de coronapandemie een aangepaste vorm. De pastor zegent de as in stilte en spreekt één keer vanaf het priesterkoor de woorden  ‘Bekeert u en gelooft in hert evangelie’, of ‘Bedenk wel: stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren’ uit. Daarna komen de kerkgangers één voor één naar voren en krijgen een beetje as over hun voorhoofd gestrooid. Pastor en kerkgangers dragen daarbij een mondkapje.

Voorgangers

In de OLV van Lourdeskerk gaat pastoor Paul Verbeek voor in een eucharistieviering. In de St.-Gertrudiskerk gaan diaken Anton Janssen en pastor Fredi Hagedoorn voor in een viering van Woord, Gebed en Communie.

Reserveren & livestream

Reserveren voor beide vieringen is verplicht en kan vanaf nu. Bel voor de viering in de OLV van Lourdeskerk op werkdagen tussen 9.30 en 11.30 uur naar 0164-234867. Bel voor de viering in de St.-Gertrudiskerk op werkdagen tussen 9.00 en 15.30 uur (behalve vrijdagmiddag) naar 0164-233574.

De viering vanuit de OLV van Lourdeskerk is ook te volgen via livestream: www.kerkdienstgemist.nl, zoeken op Lievevrouweparochie, of via lievevrouweparochie.nl/livestream. De livestream voor de St.-Gertrudiskerk is nog in ontwikkeling.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer
Roepingenzondag

Roepingenzondag

Zondag 21 april is het Roepingenzondag. Daarom bidden we dit weekend in alle vieringen voor roepingen tot het priesterschap, diaconaat en het religieuze leven. Zondagmiddag is er in Hulst een gebedsbijeenkomst voor het bisdom Breda rond roepingen, bij de reliek van Bernadette.

Lees meer