Aswoensdagvieringen

door | feb 11, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Woensdag 17 februari is er in beide kerken een Aswoensdagviering om 19.00 uur. Het ritueel van het askruisje is in coronatijd aangepast. Telefonisch reserveren voor beide vieringen kan vanaf nu.
Start Veertigdagentijd

Met Aswoensdag begint de Veertigdagentijd, de tijd waarin we samen toeleven naar Pasen. Een tijd om stil te staan en je te bezinnen. Te minderen met eten, schermtijd of iets anders. Met de tijd die je overhoudt kun je andere dingen juist meer doen: wat meer bidden, vaker een viering volgen of naar de kerk komen. En meer omzien naar elkaar.

As strooien

In plaats van het bekende askruisje krijgen kerkgangers een beetje as over hun voorhoofd gestrooid.
Het ritueel van het Askruisje heeft dit jaar vanwege de coronapandemie een aangepaste vorm. De pastor zegent de as in stilte en spreekt één keer vanaf het priesterkoor de woorden  ‘Bekeert u en gelooft in hert evangelie’, of ‘Bedenk wel: stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren’ uit. Daarna komen de kerkgangers één voor één naar voren en krijgen een beetje as over hun voorhoofd gestrooid. Pastor en kerkgangers dragen daarbij een mondkapje.

Voorgangers

In de OLV van Lourdeskerk gaat pastoor Paul Verbeek voor in een eucharistieviering. In de St.-Gertrudiskerk gaan diaken Anton Janssen en pastor Fredi Hagedoorn voor in een viering van Woord, Gebed en Communie.

Reserveren & livestream

Reserveren voor beide vieringen is verplicht en kan vanaf nu. Bel voor de viering in de OLV van Lourdeskerk op werkdagen tussen 9.30 en 11.30 uur naar 0164-234867. Bel voor de viering in de St.-Gertrudiskerk op werkdagen tussen 9.00 en 15.30 uur (behalve vrijdagmiddag) naar 0164-233574.

De viering vanuit de OLV van Lourdeskerk is ook te volgen via livestream: www.kerkdienstgemist.nl, zoeken op Lievevrouweparochie, of via lievevrouweparochie.nl/livestream. De livestream voor de St.-Gertrudiskerk is nog in ontwikkeling.

Meer interessante berichten:

De eerste geloofsleerling

De eerste geloofsleerling

Het vierde evangelie – van de evangelist Johannes – hanteert de tegenstelling tussen donker en licht. Jezus brengt licht. Johannes vertelt over een ontmoeting van Jezus met Nikodémus (Joh. 3, 14-21). Nikodémus is de eerste geloofsleerling. Hier start de missionaire kerk waar we tegenwoordig zo veel over spreken en aandacht voor hebben.

Lees meer
Kort parochienieuws week 9

Kort parochienieuws week 9

In het korte parochienieuws van week 9 lees je de opbrengsten, de overledenen van deze week en nodigen we je uit over verschillende activiteiten uit onze agenda.

Lees meer
Noveen tot Sint-Gertrudis

Noveen tot Sint-Gertrudis

Met ingang van vrijdag 5 maart bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Gertrudis. Dit is een nieuwe Noveen met o.a. foto’s van de Sint-Gertrudiskapel aan de Scheldelaan in Bergen op Zoom. Het is een bijzondere uitgave! In het weekend van 6 & 7 maart wordt speciaal aandacht geschonken aan Sint-Gertrudis als patrones van onze stad.

Lees meer