Financieel

Het werk van de Lievevrouweparochie is alleen mogelijk dankzij uw/jouw financiële bijdrage. Er zijn veel manieren om bij te dragen. Lees hier alles over de tarieven voor kerkelijke diensten. Steun ons met de jaarlijkse “Actie Kerkbalans” en doneer aan de parochie. Zo kunnen we in Bergen op Zoom samen ons geloof blijven beleven door te vieren, leren en te doen.

Kerkbalans / parochiebijdrage

Kerkbalans is eigenlijk een soort contributie, maar dan specifiek voor elke parochiaan. Kerkbalans is onze belangrijkste bron van inkomsten, en dus extreem belangrijk voor de voortgang van ons werk als parochie. De parochie ontvangt geen subsidies of gelden vanuit het Bisdom of van anderen, dus we moeten het echt van onze parochianen hebben. We nodigen u/je van harte uit om mee te doen aan deze actie.
Elk jaar in januari ontvangt u/ontvang je een uitnodiging om mee te doen aan de Actie Kerkbalans door uw/je parochiebijdrage te betalen.
Hoeveel uw/jouw parochiebijdrage bedraagt, is uw/jouw keuze. Het is een vrijwillige bijdrage. Het Bisdom geeft 1% van uw/je netto jaarinkomen aan als richtlijn. De parochie stelt een maandelijkse bijdrage van tenminste € 11,00 voor, maar iedere vorm van geldelijke ondersteuning is van harte welkom. U/je kunt je bijdrage storten op bankrekening NL90 RABO 0106 1051 83 t.n.v. R.-K. Lievevrouweparochie, maar u/je kunt de parochie ook machtigen met een incasso-opdracht. De parochie is blij met alle donaties!

Belastingvoordeel gift

Het is je wellicht bekend dat je je parochiebijdrage als gift kunt aftrekken van de inkomstenbelasting.

Hier geldt geen drempelinkomen voor. Er is ook geen maximum aan de aftrekbaarheid. Voorwaarde is dat uw parochiebijdrage voldoet aan de voorwaarden van een periodieke gift.
Je gift is een periodieke gift als:
1. de gift door jou schriftelijk is vastgelegd.
2. regelmatig door jou bedragen (minstens 1 keer per jaar) worden overgemaakt naar de parochie (ANBI instelling), die in de notariële akte of schriftelijke overeenkomst wordt genoemd. Het RSIN nummer van de parochie is 002572084.
3. deze bedragen steeds (ongeveer) even hoog zijn. Je kunt gemakkelijk aan deze voorwaarde voldoen door een doorlopende incasso-machtiging af te geven aan de parochie om maandelijks, per kwartaal of jaarlijks een vast bedrag van je rekening af te laten schrijven.
4. deze bedragen door jou minimaal 5 jaar achter elkaar overgemaakt worden naar de parochie. De gift stopt uiterlijk bij je overlijden.
5. de parochie je geen tegenprestatie levert voor de gift.

Je kunt de gift schriftelijk vastleggen door het invullen van deze schriftelijke verklaring.

Tarieven kerkelijke diensten

Op 1 januari van ieder jaar stelt het Bisdom de tarieven voor kerkelijke diensten vast. In 2021 gelden de volgende tarieven:

Doop€ 132
Eerste Heilige Communie€ 132 (en € 45 projectbijdrage)
Heilig Vormsel€ 132 (en € 45 projectbijdrage)
Huwelijksviering€ 612
Jubileumviering€ 307
Uitvaart in kerk€ 612
Uitvaart in crematorium of begraafplaats€ 408
Zegening kist€ 209
Misintentie / gebedsintentie € 11
Registratie van een begrafenis via livestream
(alleen mogelijk, na overleg, in de OLV van Lourdeskerk)
Misintentie/ gebedsintentie

U/je kunt misintenties en gebedsintenties opgeven bij het parochiebureau. Dan noemen we op de door uw/jouw aangegeven datum de naam van uw/je dierbare of uw/je intentie bij de voorbede.

Je kunt je intentie hieronder opgeven tot vrijdagochtend 10.00 uur. Dan kan die nog worden meegenomen in de komende weekviering op zondag. Als je na die tijd nog een intentie wil opgeven, kun je even bellen met het parochiebureau (0164-233574). Het tarief voor een intentie is € 11,- en we bieden daarvoor verschillende betaalopties.

Hoe wil je betalen?

Reductieregeling

Als u/je jaarlijks een parochiebijdrage betaalt, kan een deel van deze bijdrage in mindering worden gebracht op het tarief voor kerkelijke vieringen. De exacte mindering hangt af van uw/je parochiebijdrage in de afgelopen jaren.

Doop, Eerste Heilige Communie en Vormsel:Viering in het crematorium of op de begraafplaats, voorgegaan door een lid van het pastoraal team:Huwelijk of uitvaart in de kerk:
mindering tot maximaal €132. mindering tot maximaal €264mindering tot maximaal €396
Mindering over bijdrage afgelopen jaar.Mindering over bijdrage afgelopen twee jaar.Mindering over bijdrage afgelopen drie jaar.

Om gebruik te maken van de reductieregeling kunt u/kun je dit bij aanmelding voor een sacrament aangeven. Na een uitvaart dient u/dien je de nadien door de parochie toegezonden brief te beantwoorden. Heeft u/heb je nog vragen? Neem contact op met:
penningmeester@lievevrouweparochie.nl. Natuurlijk kun je de parochie extra steunen, door geen gebruik te maken van deze reductieregeling.

De Lievevrouweparochie opnemen in je testament

U/je kunt de Lievevrouweparochie opnemen als goed doel in uw/je testament, om het werk van de parochie te steunen. Er bestaan twee manieren om na te laten aan de parochie, namelijk door de parochie (mede)erfgenaam te maken of door een legaat ten behoeve van de parochie op te nemen in uw/je testament. In beide gevallen dient u/dien je een testament op te laten maken door een notaris. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de penningmeester: penningmeester@lievevrouweparochie.nl

Fondsenwerving

De werkgroep Fondsenwerving denkt na over nieuwe initiatieven, die de inkomsten van de parochie kunnen verhogen. Zij organiseert onder andere de Lievevrouwefair. Heeft u/heb je ideeën voor nieuwe fondsenwerving? Altijd interessant! Laat het ons weten, stuur een mailtje naar bastianenkj@gmail.com

Heb je vragen over de kerkledenadministratie en de parochiebijdrage? Bel ze op maandag- of dinsdagmiddag via 0164-233574, of stel hieronder je vraag.