Datum Wereldjongerendagen bekend

door | okt 5, 2021 | Jongeren, Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen weekend is de datum voor de Wereldjongerendagen in 2023 bekend gemaakt. De ontmoeting voor jongeren van over de hele wereld met de paus vindt plaats in Fatima, Portugal.

De Wereldjongerendagen (WJD), zullen zijn van 1 t/m 6 augustus 2023. Middenin de zomer kunnen jongeren van 16 t/m 30 jaar uit Nederland deelnemen aan deze grote ontmoeting. Met een programma van catechese, vieringen en pelgrimage. Het thema van de WJD is ‘Maria stond op en ging met spoed’ (Lucas 1, 39).

WJD@home

Ter voorbereiding op de Wereldjongerendagen is er van 14 t/m 16 januari een landelijk jongerenweekend op Ameland, WJD@home genaamd. Het is de kans om alvast nieuwe vrienden te maken die ook gelovig zijn, die ook plannen hebben om naar Portugal te gaan. Kijk voor meer informatie op wjd.jongkatholiek.nl/

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer