Lancering nieuwe website

door | nov 24, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Vrijdagochtend 20 november werd de nieuwe website gelanceerd. Ontwerper Freek Wallaard kwam naar Bergen op Zoom en gaf een virtuele rondleiding. Op www.lievevrouweparochie.nl kan iedereen nu de nieuwe website bekijken en gebruiken.
Virtuele rondleiding

Op een groot scherm liet Freek Wallaard enthousiast alle nieuwe pagina’s en onderdelen van de website zien. Op de homepage heeft het nieuws bijvoorbeeld een prominente plek. En als je op een bericht klikt, kun je vanzelf verder lezen in ander nieuws. In de agenda kun je goed zien welke activiteiten er staan te gebeuren. Je kunt daarin ook zoeken, als je liever wil vieren, leren of doen. Je kunt je dan meteen aanmelden voor een activiteit. Digitaal doneren ten slotte kan via QR-codes van Givt.

Ontwerp

Over het ontwerp van de nieuwe website is goed nagedacht. Overal kom je de vorm van kerkdeuren en kerkramen tegen. Telkens is dat een uitnodiging aan de bezoeker om ‘binnen te komen’ en mee te doen. De frisse kleuren en het sprankelende ontwerp passen bij de creatieve parochie die we willen zijn.

Toespraken

Bij de presentatie van de website waren nog enkele korte toespraken. Vice-voorzitter Jan van Wijk memoreerde de revolutie van dragers van kerknieuws. Van een kanselbericht tot een gestencild parochieblad. En nu dus een nieuwe website. Hij hoopt, samen met pastoor Paul Verbeek, dat de nieuwe website veel parochianen en Bergenaren weet te bereiken. Pastor Fredi Hagedoorn bedankte Freek Wallaard voor de fijne samenwerking.

Bedankje

De ochtend werd afgesloten met het overhandigen van een symbolisch bedankje aan Freek. Paul Verbeek schonk hem twee ingepakte koekvormpjes: “Koekvormpjes maken is immers een ambacht, net zoals websites maken dat is. Bovendien komen ook op de website de vormen van kerkdeuren en kerkramen terug. We kijken als pastoraal team en parochiebestuur terug op een fijne samenwerking met jou en bedanken je daarvoor hartelijk.”

Meer interessante berichten:

Veertig jaar oecumenische gespreksgroep

De oecumenische gespreksgroep bestaat veertig jaar. Tien keer per jaar komt de groep onder leiding van emeritus pastor Jo Staps samen. Ze lezen boeken op het snijvlak van kerk en samenleving. “Want een boek in je eentje lezen, of samen met anderen, is een hemelsbreed verschil.”

Actie Kerkbalans 2021 heeft vertraging

Geef vandaag voor de kerk van morgen
Van zaterdag 16 januari tot zaterdag 30 januari 2021 wordt de Actie Kerkbalans landelijk gehouden. De Lievevrouweparochie bericht u altijd in deze periode. Helaas kan dat dit jaar niet zo zijn.

Week van gebed voor de eenheid

Zondag 17 tot en met 24 januari is de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Centraal staat het Bijbelgedeelte Johannes 15 vers 5-9: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’