Notitie kerkbezoekers in coronatijd

door | mei 5, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Met elkaar - voor elkaar. Gewijzigd aantal kerkbezoekers in vieringen per 5 mei 2021.
Gewijzigd aantal kerkbezoekers in vieringen per 5 mei 2021

Sint-Catharinakapel
In de Sint-Catharinakapel blijft het aantal kerkbezoekers vastgesteld op 30 exclusief personeel. Voor deze viering is reserveren verplicht. Tel. 244983.

Lourdeskerk en Sint-Gertrudiskerk

  • Zowel voor de Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes als de Stadskerk Sint-Gertrudis wordt het aantal kerkbezoekers vastgesteld op 75 exclusief personeel.
  • Voor de viering op zon- en feestdagen om 11.00 uur in de Lourdeskerk blijft reserveren verplicht. Voor de viering op zaterdag om 17.00 uur in de Lourdeskerk is reserveren aangeraden, maar is niet verplicht. Voor een viering in de OLV van Lourdeskerk kunt je op werkdagen reserveren tussen 9.30 en 11.30 uur tel. 234867
  • Voor de viering op zondagmorgen om 9.30 uur in de Sint-Gertrudiskerk is reserveren aangeraden, maar is niet verplicht. Voor de Sint-Gertrudiskerk kun je reserveren tussen 9.00-12.00 of 13.00-15.30 uur (behalve vrijdagmiddag) tel. 233574.
Registratie is altijd verplicht

Voor alle vieringen is en blijft registratie verplicht voor de aanvang van de viering tot het aantal thans toegestane kerkbezoekers. Als deze vieringen een toestroom krijgen van steeds meer dan 75 kerkbezoekers, wordt reserveren weer ingesteld.

Bijzondere vieringen
Reserveren voor bijzondere vieringen blijft verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor de vieringen van de Eerste Heilige Communie. De bijzondere vieringen kunnen nader worden vastgesteld door het pastoraal team in overleg met het parochiebestuur.

Vieringen van de Eerste Heilige Communie
Bij de vieringen voor de Eerste Heilige Communie zijn er dertig reserveringen voor de familie van de communicanten plus de helft van de 45 overgebleven plaatsen in casu 22. De overige 22 plaatsen blijven beschikbaar voor reguliere kerkbezoekers.

Coronaregels
  • De zitplaatsen dienen zodanig te worden aangegeven, dat deze op corona veilige afstand zijn. Instructies van de kosters en acolieten dienen te worden opgevolgd!
  • De volgende regels blijven gelden:
  • Vooraf dienen de handen te worden gereinigd.
  • Mondkapje is verplicht bij alle verplaatsingen in de kerk.
  • Bij de vredewens worden geen handen geschud.
  • De communie wordt achter het kuchscherm uitgereikt.
  • De communie wordt alleen op de hand uitgereikt.
  • In het lopen in de kerk moet de 1,5 meter afstand worden gerespecteerd.
  • Heb je klachten, die (kunnen) wijzen op corona, kom dan niet naar de kerk.
Kerkkoren

Voor de koren blijft gelden 4 zangers + dirigent en organist.

Uitvaarten in de kerk
Voor uitvaarten blijft het aantal kerkbezoekers vastgesteld op 100; op corona veilige afstand en met inachtneming van de coronaregels.

Bergen op Zoom, 5 mei 2021
Pastoor Paul Verbeek en pastoraal team.

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer