On the Move

door | jan 24, 2024 | Jongeren, Nieuws

On the Move is een groep met enthousiaste tieners (groep 8 tot 16 jaar). De basis van de tienergroep is vriendschap én geloof. Leidster Esmee van Bragt vertelt.

Hoe verschillend de tieners ook zijn, er worden vriendschappen gemaakt. Maar toch hebben de tieners allemaal één ding met elkaar gemeen. Allemaal zijn ze bezig met het geloof. Dit doen ze op hun eigen manier, maar toch ook samen met de groep. Dit uit zich in spelletjes met elkaar spelen, te luisteren naar een ander maar ook met elkaar erover in gesprek gaan.

Tieneravond

Een voorbeeld van hoe een avond er ongeveer uit ziet is als volgt: we beginnen met het gebed, dan volgt de statusupd@te: hoe gaat het met je/kennismaken. Daarna doen we spelletjes die het thema van de avond introduceren, een praatje waarin de leiding over hun eigen geloof vertelt. In het weerwoord gaan de tieners onderling met elkaar in gesprek. In de preek horen we een stukje uit de bijbel en in de re-flect kijken we terug op het thema. Als laatste volgt het hoogtepunt, de uitsmijter. De avond sluiten we dan met een zo gek mogelijk spelletje af. Het spelletje dat bij OtM hoort is slagroom slurpen.

De groep komt een keer in de twee weken bij elkaar op vrijdagavond tussen 19:00 uur en 21:00 uur. Meestal vinden de tieneravonden plaats in het Praathuis. Maar een keertje ergens anders naar toe gaan vinden de tieners geweldig. Denk aan het jaarlijkse tienerweekend of een uitje.

Een keertje meedoen?

Tiener Sanne vertelt: “Ik vind On the Move leuk omdat je door On the Move toch dichter bij God bent. We doen er leuke spelletjes. En de leiding is heel aardig en gezellig om mee te praten”.

Zit je in groep acht of op de middelbare school? Ben je nog geen zestien en wil je een keertje meedoen? Meld je aan bij pastor Fredi Hagedoorn:  fredihagedoonr@lievevrouweparochie.nl.

Meer interessante berichten:

Kanselberichten weekend 28 en 29 april 2024

Kanselberichten weekend 28 en 29 april 2024

In bovengenoemd weekend is er een kanselbericht in onze eigen parochie voorgelezen in de vieringen en ook een kanselbericht in Parochie De Bron. Beide kanselberichten van het Bisdom Breda zijn van invloed op de Lievevrouweparochie.

Lees meer