Opening tentoonstelling Maria Leeft!

door | mei 22, 2024 | Nieuws

Op zaterdag 1 juni opent pastoor Paul Verbeek de nieuwe Maria tentoonstelling Maria Leeft in de St.-Gertrudiskerk. Hij nodigt ieder persoonlijk uit.

Lieve mensen,

Onder de titel “Maria leeft” brengen we Maria en haar verering in onze stad voor de elfde keer onder de aandacht in het kader van de jaarlijkse Maria Ommegang.

Op 1 juni a.s. zal om 14.00 uur de Tentoonstelling worden geopend in de St.-Gertrudiskerk die toelichting geeft over de gast Mariabeelden uit andere plaatsen. De zeven vreugden zijn op doek geschilderd door Kees Warmoeskerken en Elly van Ree uit Zeeland heeft ze op mosselschelpen geschilderd. Ons oudste processiebeeld zal in juni een feestmantel dragen met rijke symboliek.

De tentoonstelling zorgt ervoor dat ook de weekbezoeker van onze Gertrudiskerk in de sfeer komt van de Mariaverering in onze stad en onze Ommegang. Er wordt heel veel voorwerk geleverd om te zorgen dat we op 30 juni voor de 80ste keer met Maria door onze stad kunnen trekken. Het centrale thema van onze Ommegang is: Ja, ik wil vrede!

U bent allen van harte welkom op 1 juni!
Laten we zien dat Maria leeft in onze stad!

Vrede en Alle Goeds
Pastoor Paul Verbeek

Bezoek de tentoonstelling

Bezoek de tentoonstelling tot aan de Maria Ommegang op 30 juni rond de zondagsviering. Of van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.30 uur en zondagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur.

Meer interessante berichten:

KinderWoordDienst 16 juni 2024

KinderWoordDienst 16 juni 2024

Vind jij het ook zo lang duren tot de zomervakantie? Het is bijna zover, we moeten nog even geduld hebben. En precies daarover gaat het zondag 16 juni.

Lees meer
Poster jubileumviering 80e editie Maria Ommegang

Poster jubileumviering 80e editie Maria Ommegang

Zondag 30 juni is de 80e editie van de Maria Ommegang. Dan is om 10.00 uur de jubileumviering in de St.-Gertrudiskerk. Lees hier hoe je ook zelf reclame kunt maken voor de viering en hoe je de poster kunt downloaden en printen.

Lees meer