Parochienieuws week 14

door | apr 3, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Beeldje van de Goede Herder te koop
Er is een beeldje van de Goede Herder, die een schaapje in zijn handen draagt, te koop. Je kunt intekenen voor het beeldje in het Parochiecentrum en in de OLV van Lourdeskerk. Het beeldje is 20 cm hoog en kost € 17,50.
Zin op Zaterdag
Zaterdag 6 april om 19.00 uur workshop: Waar sta ik? O.l.v. Inge Meijer. In je leven zijn situaties waar je op een drietal manieren mee om kunt gaan. Je bent de handelende persoon, het overkomt je of je kijkt toe. Je neemt dus tegenover die situatie een positie in. Vaak is dat dezelfde, je voorkeurspositie. In deze workshop onderzoek je wat je voorkeurspositie is. Je wordt uitgenodigd om een andere positie in te nemen en te ontdekken wat dat met je doet. Tijdens de workshop werk je met klei.
KRO NCRV TV Mis
Zondag 7 april zendt KRO-NCRV de Eucharistieviering vanuit de OLV van Lourdeskerk live uit om 10.00 uur. Voorgangers op deze zondag van de Goddelijke Barmhartigheid zijn pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek. Muziek en zang door het Kerkkoor OLV van Lourdes en de Vietnamese gemeenschap. De vieringen op zaterdag 6 april om 17.00 uur en zondag 7 april 9.30 uur vervallen.
Caritascollecte op 7 april
In de KRO-NCRV Mis is de tweede collecte bestemd voor Caritas Bergen op Zoom. Zij gebruiken deze collecte voor het verlenen van noodhulp in Bergen op Zoom om het leven van mensen in nood weer op de rit te krijgen.
Oecumenisch middaggebed
Woensdag 10 april 12.15 uur in de Sacramentskapel, ingang Grote Markt. Vanaf april maandelijks iedere tweede woensdag. Iedere vierde woensdag zal er middaggebed met Aanbidding zijn.
Uitzending ReliVisie
Vrijdag 12 april om 10.00 uur op ZuidWest TV vanuit de Emmauskerk te Bergen op Zoom, daarna ieder uur herhaald.
On the Move
Vrijdag 12 april bijeenkomst van de tieners in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk, van 19.15-21.00 uur.
Viering met vier koren in het teken van verbinden
Op zaterdag 13 april om 17:00 uur zingen vier koren uit de regio in de OLV van Lourdeskerk. Het Kerkkoor OLV van Lourdes en SamenZangKoor uit Bergen op Zoom, het Antoniuskoor uit Lepelstraat en de Sintekrijnscantorij uit Halsteren staan die dag onder leiding van Nadia Rutkovska, met orgelbegeleiding van Hans Dogge. Na afloop is er ontmoeting met koffie en thee.
KinderWoordDienst
Zondag 14 april KinderWoordDienst tijdens de Eucharistieviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Gezinsdag Onze V/vader in Oosterhout
Op zondag 14 april 2024 is er weer een gezinsdag, georganiseerd door bisdom Breda. Na de mis en lunch is er een programma over je eigen vader en God als Vader voor ouders, tieners en kinderen. Aan het eind is er pizza. Lees meer op https:bisdombreda.nl/agenda/onzevader/
De vreugde van het evangelie ervaren
Dinsdag 16 april start een nieuw aanbod om samen in gesprek te gaan over de Bijbel, waarbij je ontdekt wat God tegen jou zegt in het evangelie. Er zijn zes bijeenkomsten, steeds op dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur in het Praathuis in de OLV van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66 in Bergen op Zoom, olv diaken Anton Janssen. Aanmelden: 06-10578430  antonjanssen@lievevrouweparochie.nl
Relieken van Bernadette naar Bergen op Zoom
Dinsdag 23 april komen de relikwieën van de h. Bernadette Soubirous uit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk. Er is om 11.00 uur een welkomstviering en om 19.00 uur een eucharistieviering met aansluitend een lichtprocessie door de wijk.

Overleden

Vrijdag is de uitvaart van Dieni Hugens-Elzakkers om 14.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Zij overleed zondag 31 maart op 90-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.

Opbrengsten

De opbrengst van de collectes voor parochie en bisdom in het weekend van 23 en 24 maart in beide kerken was  € 914,56. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.
In de paasvieringen in de woonzorgcentra is gecollecteerd voor de Vastenactie. In Reigershorst, Stuijvenburgh en de Jacquelineflat bracht dit € 160,10 op. De collecte van de Meilustflat zat al in een eerder genoemd bedrag verrekend.

Foto's Paastriduüm en paasspel

Het waren hele mooie vieringen, de afgelopen Goede Week en Pasen. Veel dank aan iedereen die een bijdrage leverde en veel dank aan ieder die meevierde! De grote foto is gemaakt tijdens de Paaswake. De drie kleinere foto’s zijn gemaakt bij de Nocturne op Witte Donderdag, bij de Herdenking van het Lijden en Sterven van de Heer op Goede Vrijdag en bij het Paasspel voor kinderen op Stille Zaterdag. De fotografe is Elma Bastianen-Luijks. Meer foto’s zijn al verschenen en komen nog op facebook.com/lievevrouweparochie

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer