Parochienieuws week 21

door | mei 22, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Meimaand Mariamaand
In de meimaand zal iedere woensdag om 19.00 uur de Rozenkrans gebeden worden in de Lourdesgrot van de OLV van Lourdeskerk. Intenties kunnen geschreven worden in het schrift achter in de kerk.
Eerste Heilige Communie
Op zondag 26 mei ontvangen 15 communicanten hun Eerste Heilige Communie in een feestelijke Eucharistieviering om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Voorgangers zijn pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen. Voor de muzikale ondersteuning zorgt het Samenzangkoor. (Foto: Dick Vermaas)
Verdiep je geloof met de Leerlingavonden
In mei start een nieuwe serie van vier Leerlingavonden op donderdag. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerlingavonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.
Data & thema’s: 23 mei, thema Diaconie door diaken Jan Foesenek, 6 juni, thema Eucharistie door pastoor Paul Verbeek, 27 juni, thema Heiligen & Volksdevoties door diaken Anton Janssen en 4 juli, thema Maria door pastor Fredi Hagedoorn.
Je bent welkom om alle vier de avonden te bezoeken. Maar je kunt je ook aanmelden voor één thema. De Leerlingavonden zijn van 20.00 tot 21.45 uur in het Parochiecentrum, Burgemeester Stulemeijerlaan 8 (let op, de locatie is veranderd t.o.v. eerdere berichtgeving). Laat vooraf weten dat je komt via Parochiecentrum: info@lievevrouweparochie.nl en 0164-233574.
ReliVisie
Vrijdag 24 mei uitzending ReliVisie op ZuidWest TV om 10.00 uur vanuit de Kruiskerk in Roosendaal.
Jazzdienst
Zondag 26 mei om 12.00 uur in de St.-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat. Met chansonnière Tess Merlot en Jazzband The Red Jackets. Thema: Bergen’s Got Talent. Voorgangers Ds. Wim Lolkema en pastor Fredi Hagedoorn. In deze viering is er KinderWoordDienst. Er is deze zondag géén viering om 9.30 uur!
Jazzbrunch
Zondag 26 mei, voorafgaand aan de Jazzdienst is er om 11.00 uur een gratis brunch in de tuin van de St.-Gertrudiskerk. Bij slecht weer is de brunch in de tent op de Grote Markt. De brunch is gratis. Aanmelden vooraf via www.jazzboz.nl/brunch
Tuinfeest voor gezinnen, tieners en jongeren
Zaterdag 22 juni is er een Tuinfeest voor gezinnen, tieners en jongeren van de Lievevrouweparochie van 14.00 – 17.00 uur in de tuin van het Parochiecentrum. Kinderen krijgen via de verschillende werkgroepen de komende weken een uitnodiging, maar iedereen is welkom. De middag start met een tuinviering, er is spel en ontmoeting. Neem iets lekkers mee voor de picknick. Meld je aan via tuinfeest2024@gmail.com
Beeldje van de Goede Herder te koop
Er is een beeldje van de Goede Herder, die een schaapje in zijn handen draagt, te koop. Je kunt intekenen voor het beeldje in het Parochiecentrum en in de OLV van Lourdeskerk. Het beeldje is 20 cm hoog en kost € 17,50.
Opening Maria tentoonstelling Maria leeft!
Op zaterdag 1 juni opent pastoor Paul Verbeek om 14.00 uur de nieuwe Maria tentoonstelling Maria Leeft in de St.-Gertrudiskerk.
Weekend tieners On the Move
Zaterdag 1 en zondag 2 juni gaan de tieners van On the Move op kamp in Roosendaal. Ze leren meer over de Bijbelverhalen van Marcus en gaan samen bowlen. In de viering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk sluiten zij het weekend af.
KinderWoordDienst
Zondag 2 juni in de viering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk voor alle kinderen van de basisschool.
Afscheid dominee Wim Lolkema
Zondag 9 juni 10.00 uur in de Ontmoetingskerk zal ds Wim Lolkema afscheid nemen als dominee van de Protestantse Gemeente Bergen op Zoom. Hij gaat met emeritaat en zal als gastpredikant nog actief blijven. Vanuit de parochie onze dank voor de prettige samenwerking. We wensen hem alle goeds toe.

Overleden

Zaterdag 25 mei nemen we in de dagkapel van de St.-Gertrudiskerk afscheid van Pauli Hoppenbrouwers, echtgenote van Cees Heuvelmans. Zij overleed zondag 19 mei op 76-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.
Maandag 27 mei is om half 2 in de OLV van Lourdeskerk de uitvaart van Miep van Kouwen, weduwe van Cor van den Born. Zij overleed maandag 20 mei op 92-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte voor het pastoraat in parochie en bisdom, in beide kerken in het weekend van 11 en 12 mei was € 517,45 en met Hemelvaart € 231,51. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

KinderWoordDienst 16 juni 2024

KinderWoordDienst 16 juni 2024

Vind jij het ook zo lang duren tot de zomervakantie? Het is bijna zover, we moeten nog even geduld hebben. En precies daarover gaat het zondag 16 juni.

Lees meer
Poster jubileumviering 80e editie Maria Ommegang

Poster jubileumviering 80e editie Maria Ommegang

Zondag 30 juni is de 80e editie van de Maria Ommegang. Dan is om 10.00 uur de jubileumviering in de St.-Gertrudiskerk. Lees hier hoe je ook zelf reclame kunt maken voor de viering en hoe je de poster kunt downloaden en printen.

Lees meer