Red Wednesday 2022

door | nov 13, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Met RedWednesday© vestigt Kerk in Nood (ACN) op woensdag 23 november de aandacht op het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld. Om 19.00 uur is er een vesper in de Sacramentskapel in de St.-Gertrudiskerk.

Wereldwijd worden rond deze dag honderden kathedralen, kerken, kloosters, monumenten en openbare gebouwen in bloedrood verlicht. Ook in Bergen op Zoom zullen meerdere kerken rood verlicht zijn.

Voorgangers bij de vesperviering zijn ds Wim Lolkema en diaken Anton Janssen.

Lees meer over RedWednesday op de website van Kerk in Nood.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer