Sinterklaasmis gaat helaas niet door.

door | nov 23, 2021 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

We ontvingen deze week droevig nieuws. De kerkpiet liet weten dat Sinterklaas helaas niet op bezoek kan komen op zondag 28 november om 11 uur in de OLV van Lourdeskerk.

Droevige SinterklaasDe kerkpiet vertelt: Door de maatregelen die we door corona moeten nemen, lukt het niet om van het bezoek van Sinterklaas een écht kinderfeest te maken. Daarnaast wordt Sinterklaas al wat ouder, en moeten we ook aan zijn gezondheid denken. En als de pieten ziek worden, kunnen ze geen kadeautjes rondbrengen. Ook op de scholen wordt het ook steeds spannender. Daarom leek het ons verstandig om op tijd te beslissen dat Sinterklaas helaas niet naar de viering kan komen.

Natuurlijk hopen we dat we er volgend jaar weer een groot feest van kunnen maken! En, belooft de piet, we gaan kijken of we toch een kleine attentie kunnen achterlaten in de kerk. Dat merken de kinderen dan wel op zondag 5 december als ze meedoen met de Kinderwoorddienst.

Meer interessante berichten:

R.-K. Kerk: versoepeling coronamaatregelen met ingang van 26 januari

R.-K. Kerk: versoepeling coronamaatregelen met ingang van 26 januari

De Nederlands bisschoppen hebben besloten om de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk met ingang van 26 januari 2022 te versoepelen. Het maximum aantal gelovigen dat aan een viering kan deelnemen wordt weer bepaald door grootte van het kerkgebouw (zgn. anderhalve meter capaciteit). Ook vieringen ’s avonds zijn weer mogelijk.

Lees meer
Noveen ter ere van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand

Noveen ter ere van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand

Vanaf dinsdag 1 februari 2022 bidden we in onze parochie de Noveen en gebeden ter ere van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand. De verering van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand vindt plaats in Roermond en kent een lange geschiedenis. Het beeldje op de omslag van het Noveenboekje is in 1418 gevonden en is op de vindplek van het beeldje een kapel gebouwd. Je kunt de Noveen downloaden of in druk ophalen in het parochiecentrum.

Lees meer