Wandelen met Maria

door | jun 1, 2021 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

De organisatie van de Maria Ommegang heeft een speurtocht en een Vreugdevolle Wandeling in de stad uitgezet. Iedereen kan deze gratis wandelingen zelf, of met het hele gezin, lopen.

Ook dit jaar kan er door het Corona-virus helaas geen traditionele Maria Ommegang plaats vinden. Om de maand juni toch in het teken te zetten van Maria, initieert de organisatie van de jaarlijkse dankstoet de speurtocht ‘Waar is Maria’ en een Vreugdevolle Wandeling voor het hele gezin, waarbij kunstwerken van Kees Warmoeskerken centraal staan. Beide wandelingen zijn gratis.

Vreugdevolle Wandeling

De Vreugdevolle wandeling door de binnenstad van Bergen op Zoom kan vanaf 12 t/m 27 juni op eigen initiatief gelopen worden.

De Vreugdevolle Wandeling begint bij het Markiezenhof en gaat langs zeven locaties. Op deze locaties is een uniek kunstwerk van Kees Warmoeskerken te bewonderen, welke de zeven vreugden van Maria verbeelden. Een routebeschrijving komt binnenkort beschikbaar.

Op zoek naar Maria

De speurtocht ‘Waar is Maria?’ start op 12 en 13 juni tussen 13.00 en 13.30 uur vanuit de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom, waar het deelnameformulier opgehaald kan worden.

De speurtocht duurt ongeveer een uur en leidt langs plaatsen in Bergen op Zoom waar Maria zichtbaar is in het straatbeeld. Het is een leerzame en leuke speurtocht voor jong en oud, waar zelfs kleine prijzen mee te winnen zijn! Ga je mee op zoek naar Maria?

Meer interessante berichten:

Maria Ommegang film

Maria Ommegang film

Komend weekend zijn de opnames voor de film van de Maria Ommegang. In de film zijn twaalf verschillende scènes uit de Ommegang te zien, waaronder de zeven vreugdes van Maria. Ik ben vereerd dat ik gevraagd ben om ook een rol te spelen.

Lees meer
Noveen tot de heilige Antonius van Padua

Noveen tot de heilige Antonius van Padua

Met ingang van zaterdag 12 juni bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Antonius van Padua. We bidden deze serie van novenen om zo snel mogelijk verlost te worden van de corona pandemie.

Lees meer