Dagbedevaart en drie-daagse verzorgde bedevaart naar Beauraing

door | apr 30, 2024 | Inspiratie, Nieuws

In het weekend van 8-9-10 juni aanstaande is er weer de jaarlijkse bedevaart naar Maria met het Gouden Hart in Beauraing! Dit jaar voor het eerst met pelgrims vanuit het gehele bisdom Breda tezamen. Je kunt ook meegaan op de dagbedevaart, op zondag 9 juni.

Tegenwoordig leven veel mensen in een wereld die oppervlakkig is en gejaagd, terwijl er zoveel gebeurt in de wereld. Zeker de afgelopen jaren, met de verschillende oorlogen en zoveel mensen op de vlucht. Vele mensen voelen zich machteloos en zijn zoekende. We vinden maar moeilijk de tijd, rust en stilte die nodig zijn voor inkeer in onszelf, voor contact met God, voor gebed en bezinning. Goed geleide bedevaarten maken stilte, rust, inkeer en bezinning mogelijk. De bedevaart naar Beauraing is daar een goed voorbeeld van.

Maria verschijningen

Voor de 77e keer vertrekken dit jaar vanuit bisdom Breda weer de jaarlijkse bedevaarten naar dit Mariaoord in de Belgische Ardennen. Maria verscheen tussen 29 november 1932 en 3 januari 1933 wel 33 x  aan de vijf kinderen Degeimbre en Voisin. Zij gaf hen een boodschap: ”Bouw een kapel en laat de mensen hier ter bedevaart komen.” Maria, de Moeder met het Gouden Hart, geeft er een plaats aan iedereen: Zieken en Gezonden.
Als pastorale leiding gaan mee de tot Erekapelaan van het Heiligdom benoemde Vicaris Paul Verbeek en pastoor Hans van Geel.

Verzorgde bedevaart

De verzorgde bedevaart wordt gehouden in het weekend van 8-9-10 juni en begeleid door een medisch team en brancardiers. Allen vrijwilligers die borg staan voor een goede verzorging. Deze dagen worden doorgebracht in een gezellig samenzijn op het Heiligdom. Inschrijving van de 3-daagse sluit op 1 mei.De prijzen voor de 3-daagse reis, incl. busreis, verblijf en maaltijden zijn voor een:

  • éénpersoonskamer met sanitair: € 295,00
  • tweepersoonskamer met sanitair: € 280,00
  • éénpersoonskamer met gedeeld sanitair op de gang: € 260,00
  • tweepersoonskamer met gedeeld sanitair op de gang: € 260,00
Dagbedevaart

De dagbedevaart vertrekt zondagochtend 9 juni vroeg vanaf de opstapplaatsen Zevenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom rechtstreeks naar Beauraing. Om 11.00 uur is er een hoogmis en ’s middags om 14.45 uur het Lof met ziekenzegening. De dagbedevaartgangers vertrekken om ongeveer 16.30 uur weer vanuit Beauraing en worden daarbij uitgezwaaid door de achterblijvers.

De onkosten hiervoor zijn voor volwassenen € 40,00 per persoon en voor jongeren t/m 18 jaar € 25,00 per persoon. Er wordt je een versnapering in de bus aangeboden. Er is de mogelijkheid om op het accueil ’s middags mee de warme maaltijd te gebruiken tegen een meerprijs van € 25,00 per persoon. Dit kun je bij aanmelding opgeven. Aanmelden voor de dagbedevaart kan t/m 15 mei.

Beide busreizen verlopen zonder tussenstop rechtstreeks naar Beauraing. Belangstellenden kunnen informatie inwinnen/aanmelden bij:  Mevr. E. Bastianen-Luijks, tel. 0164 -25 04 20 / 06 – 16 20 16 73 of kijk op: www.bedevaartbeauraing.nl

 

 

Meer inspiratie:

Noveen tot Titus Brandsma

Noveen tot Titus Brandsma

Vanaf maandag 6 mei 2024 bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Pater Titus Brandsma. We bidden de novenen voor vrede tussen Israël en Gaza, tussen Oekraïne en Rusland en voor vrede in alle oorlogsgebieden en geweldsconflicten op de wereld. Ook uw persoonlijke intenties kunt u voorleggen aan de heilige Pater Titus Brandsma. Deze Noveen is een uitgave van de Stichting Vrienden van Pater Titus Brandsma en onze parochie heeft toestemming om deze te gebruiken. De Noveen kan – zoals gebruikelijk – hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Lees meer
Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer