Onderwerp van de week

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Luid en duidelijk zeggen wie we zijn, voor de één is het makkelijker dan voor de ander. Misschien heb je een natuurlijk zelfvertrouwen, waardoor zo’n eerste ontmoeting je altijd gemakkelijk afgaat. Misschien vind je nieuwe situaties spannend. Of heb je je zelfvertrouwen pas later verworven, na een tijd van zoeken en worstelen met wie je nu eigenlijk bent.

Jezus stelt zich in het evangelie van komende zondag nog maar eens voor. Deze keer als wijnstok: “Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer.” Wat een lef moet Jezus gehad hebben, om zich telkens weer zo vol vertrouwen te presenteren aan zijn leerlingen. Deze keer wil Hij hen uitnodigen net zo verbonden te blijven met Hem, zoals Hij dat met de Vader is. Want dan zul je vruchten dragen.

De echo klinkt vandaag door: ben jij stevig geworteld? Weet je wie je bent? Waar wil jij heen groeien? Verbonden met Jezus, een voorbeeld nemend aan Zijn vertrouwen op God, mag je je vanaf nu voorstellen: Ik ben… en ik geloof.
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

22 april 2024

Meer Onderwerpen van de week: