Onderwerp van de week

Wat een geluk!

Dat was het thema van de eerste jongerenreis die ik naar Lourdes mocht maken.

Ik mocht logeren in de Cité Secours (de armenstad). Nederlandse jongeren maakten het zo voor andere jongeren, die het minder goed hebben mogelijk om ook in Lourdes te kunnen verblijven.
Bernadette had dit bedongen. Iedereen moet in Lourdes een goed verblijf kunnen hebben. Het toont hoe krachtig die jonge vrouw was en dat maakt nog steeds een diepe indruk op mij.

Uitgerekend op 23 april, de dag waarop ik 30 jaar geleden door bisschop Ernst in de Maria Magdalenakerk te Goes tot priester gewijd werd, komt Bernadette door middel van haar reliek 24 uur bij ons in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk op bezoek.
Wat een onthaal hebben we haar gegeven: een zee van bloemen en licht, mooie zang, muziek, klokgelui ook vanuit Steenbergen en Oudenbosch, intens gebed.
Wat gaf ze ons kostbare ontmoetingen met onze Heer, zijn moeder Maria en Bernadette zelf.
Kostbare ontmoetingen met elkaar!

Toen ik als pastoraalwerker in Goes begon kopte de krant mijn woorden: Een gelukkig mens is er twee waard. Ook nu zorgde onze mediakanalen voor hele mooie impressies. Dank jullie wel!
Wat een geluk dat ik uw pastoor mag zijn!
Heel veel dank voor al de lieve attenties, mooie woorden en wensen!
Heel veel dank aan iedereen die ervoor gezorgd heeft dat 23 april 2024 onvergetelijk zal blijven.
Een dag met gouden randen!
Uw dankbare pastoor Paul Verbeek

Kijk hier het interview met Paul op ZuidWest TV:
https://www.zuidwestupdate.nl/nieuws/paul-verbeek-priester-ben-je-altijd-maar-dat-is-ook-het-mooie-ervan/
Paul Verbeek: ‘Priester ben je altijd, maar dat is ook het mooie ervan’

R.K.-Lievevrouweparochie

29 april 2024

Meer Onderwerpen van de week:

Spiritus

Spiritus

Nee, dit gaat niet over de licht ontvlambare vloeistof, waarvan tot voor kort een fabriek in Bergen stond. Dit gaat over de heilige Geest, de hoofdrolspeler van Pinksteren. Die heet in het Latijn: Spiritus Sanctus.

Lees meer
Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer