Gezinsdag Onze V/vader in Oosterhout

door | mrt 26, 2024 | Jongeren, Kinderen, Nieuws

Op zondag 14 april 2024 is er weer een gezinsdag, georganiseerd door bisdom Breda. Na de mis en lunch is er een programma over je eigen vader en God als Vader voor ouders, tieners en kinderen. Aan het eind eet iedereen samen pizza.

Het thema is Onze V/vader: de relatie die wij met onze ‘aardse’ vader hebben heeft ook invloed op ons beeld van God onze Vader. De spreker van deze dag, Willem Visser ’t Hooft is zelf vader van drie kinderen en verantwoordelijke van het gebedsinitiatief Fathers Prayers. Hij heeft zelf ook zo zijn worstelingen op dit terrein gehad en getuigt van zijn weg naar zijn V/vader. Ook ouders die hun kinderen alleen opvoeden zijn van harte welkom.

Voor tieners en kinderen

Er is programma voor kinderen van 0-18 jaar. Ook de tieners duiken – op hun eigen locatie – in het onderwerp. Een vader en een priester delen vanuit hun eigen leven en natuurlijk maken we er ook een gezellige boel van. De kinderen gaan kijken naar het verhaal over Jezus die onze Goede Herder is: Edith Hertog heeft veel ervaring met Godly Play. Ze speelt dit verhaal met kleine houten figuren en schapen in een ‘grazige weide’. Zo zien de kinderen het hele Bijbelverhaal voor hun eigen ogen gebeuren.

Halverwege de middag gaan we op pad en een paar echte schapen bekijken. In processie bezoeken we een mooi kapelletje ter ere van Maria. We sluiten af met een pizza uit een echte Italiaanse pizzeria.

Praktisch

De dag begint met de mis in de Basiliek Sint Jan de Doper in Oosterhout om 11 uur (Markt 28, 4901 EP Oosterhout). Het is ook goed mogelijk om naar de eigen parochiekerk te gaan en om 12.15 uur aan te sluiten in de pastorie: Markt 17, 4901 EP Oosterhout voor de lunch.
Deelname kost 25 euro per gezin, inclusief lunch en warm avondeten. Voor betaling en aanmelding, ga naar https://bisdombreda.nl/agenda/onzevader/

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer