Onderwerp van de week

Blijf dit doen

Komend weekend zijn de eerste vieringen van de Eerste Heilige Communie (EHC) in de OLV van Lourdeskerk. Het boek dat de kinderen gebruiken in de voorbereiding op de EHC heet: Blijf dit doen. Het zijn de woorden van Jezus die Hij zegt tegen zijn leerlingen bij de viering van het Laatste Avondmaal. Met hun deelname aan de EHC doen de kinderen dus wat Jezus niet alleen tegen zijn leerlingen, maar ook tegen ons allemaal zegt: “Blijf dit doen om mij te gedenken”.

Daarnaast zijn er gewone vieringen komend weekend. In het evangelie van die vieringen zegt Jezus tegen zijn leerlingen: “Houdt van elkaar zoals ik van jullie houd”. Ook hier vraagt hij om te blijven doen wat Hij ons voorgedaan heeft!

Op zondag 18 april kwamen ruim 50 kinderen bij elkaar in de tuin van de pastorie aan de Burgemeester Stulemeijerlaan. Dit was de laatste gezamenlijke ochtend in de voorbereiding op de EHC. Ze waren superblij, omdat ze eindelijk in het echt bij elkaar konden komen. Geen camera’s en beeldschermen dit keer.
En zij lieten zien hoe dat kan zijn, als we om elkaar geven zoals Jezus het gedaan heeft. Niemand speelde alleen, niemand zat afgezonderd. Geen van de kinderen kwam iets tekort. Ook niet toen er te weinig knakworstjes leken te zijn. Geen gemopper of ruzie, er werd gewoon gedeeld. En er was genoeg voor iedereen. Daarmee gaven ze een prima voorbeeld van wat Jezus vraagt ons vraagt: “Blijf dit doen”.

Diaken Anton Janssen – R.-K. Lievevrouweparochie

3 mei 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer