Onderwerp van de week

Blijf dit doen

Komend weekend zijn de eerste vieringen van de Eerste Heilige Communie (EHC) in de OLV van Lourdeskerk. Het boek dat de kinderen gebruiken in de voorbereiding op de EHC heet: Blijf dit doen. Het zijn de woorden van Jezus die Hij zegt tegen zijn leerlingen bij de viering van het Laatste Avondmaal. Met hun deelname aan de EHC doen de kinderen dus wat Jezus niet alleen tegen zijn leerlingen, maar ook tegen ons allemaal zegt: “Blijf dit doen om mij te gedenken”.

Daarnaast zijn er gewone vieringen komend weekend. In het evangelie van die vieringen zegt Jezus tegen zijn leerlingen: “Houdt van elkaar zoals ik van jullie houd”. Ook hier vraagt hij om te blijven doen wat Hij ons voorgedaan heeft!

Op zondag 18 april kwamen ruim 50 kinderen bij elkaar in de tuin van de pastorie aan de Burgemeester Stulemeijerlaan. Dit was de laatste gezamenlijke ochtend in de voorbereiding op de EHC. Ze waren superblij, omdat ze eindelijk in het echt bij elkaar konden komen. Geen camera’s en beeldschermen dit keer.
En zij lieten zien hoe dat kan zijn, als we om elkaar geven zoals Jezus het gedaan heeft. Niemand speelde alleen, niemand zat afgezonderd. Geen van de kinderen kwam iets tekort. Ook niet toen er te weinig knakworstjes leken te zijn. Geen gemopper of ruzie, er werd gewoon gedeeld. En er was genoeg voor iedereen. Daarmee gaven ze een prima voorbeeld van wat Jezus vraagt ons vraagt: “Blijf dit doen”.

Diaken Anton Janssen – R.-K. Lievevrouweparochie

3 mei 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Tussen Hemelvaart en Pinksteren

Tussen Hemelvaart en Pinksteren

Elk jaar vieren we met blijdschap Kerstmis, de komst van Jezus onder zijn volk. Elk jaar wensen we elkaar ook een zalige hoogfeest toe op Hemelvaartsdag, en brengen we in herinnering dat die zelfde Jezus zijn volk weer verliet.

Lees meer
Maria: Unieke vrouw uit Nazareth

Maria: Unieke vrouw uit Nazareth

Mogen we zoals Maria Ja zeggen tegen God en het leven. Mogen we daarom ook met elkaar en voor elkaar ons blijven houden aan de maatregelen voor ieders gezondheid om de Corona-pandemie te kunnen overwinnen.

Lees meer
Handen schudden

Handen schudden

Gezond eten, op tijd uitrusten. En, je handen ontsmetten en maskers dragen. Op weg naar de dag dat ik Renske kan leren hoe ze handen moet schudden om zich voor te stellen!

Lees meer