Onderwerp van de week

Gebed tot de Heilige Titus Brandsma

Lieve mensen! Afgelopen zondag 15 mei is Titus Brandsma door paus Franciscus heilig verklaard. Het raakt me en geeft me een gevoel van trots te zijn op deze pater Karmeliet uit Friesland.

Hij was een veelzijdig man, die mensen enthousiast kon maken en pal stond voor echte vrijheid. Hij durfde zijn stem te verheffen tegen rassenhaat en onderdrukking. Zijn getuigenis is actueel voor onze tijd met zoveel angst en onzekerheid voor de toekomst. Daarom wil ik graag het volgende gebed tot Titus bidden:

pastoor Paul Verbeek

R.K.-Lievevrouweparochie

16 mei 2022

Meer Onderwerpen van de week:

Sacramentsdag

Sacramentsdag

Ons geloof cirkelt rond de Eucharistie. Als we van iemand zeggen: ‘Hij gaat alle weken naar de Eucharistieviering …’ dan weten we dat we te doen hebben met iemand die gelovig is.

Lees meer
Hokjes, vakjes

Hokjes, vakjes

“Hokjes vakjes. We stoppen iedereen in hokjes vakjes, als ze anders zijn dan wij.” Dit liedje is een echte oorwurm. Het liedje zit al in mijn hoofd sinds dominee Ellen Van Sluijs het liedje noemde bij de voorbereiding op de Jazzdienst (zondag 12 juni, 12.00 uur, St.-Gertrudiskerk). Elly en Rikkert, twee schrijvers van christelijke jeugdliedjes, schreven het.

Lees meer