Onderwerp van de week

Handen schudden

Gezond eten, op tijd uitrusten. En, je handen ontsmetten en maskers dragen. Op weg naar de dag dat ik Renske kan leren hoe ze handen moet schudden om zich voor te stellen!

In onze familiegroepsapp kregen we verschillende filmpjes doorgestuurd van kleine kindjes die bij een klein paaltje of muurtje hun handen proberen te ontsmetten. Ze weten niet beter dan dat er overal ontsmettingszuilen staan. Mijn achternichtje van 2 wil ook graag een “masser” op als ze met haar ouders ergens naartoe gaat. En onze dochter Renske keek laatst heel verbaasd toen een ouder kindje haar in de speeltuin een hand wilde geven, om zich voor te stellen. Dat andere kindje kreeg dan ook geen hand terug.

Het zijn allemaal kinderen van deze tijd, die opgroeien met de coronamaatregelen. Gelukkig dringt niet tot hen door hoe ernstig de reden van deze maatregelen is. Allemaal snakken we naar lucht. En met de opening van de BSO’s komt er een klein beetje lucht voor werkende ouders en hun schoolgaande kinderen.

Afgelopen weekend, op de derde zondag van Pasen, ging het evangelie over hoe Jezus met lichaam en al de dood heeft overwonnen en is verrezen. Ook wij zullen eens een nieuw lichaam krijgen van God, na onze dood. Los van de theologische ideeën mag je daaruit opmaken dat we goed voor ons lichaam mogen zorgen en het mogen koesteren. Gezond eten, op tijd uitrusten. En, je handen ontsmetten en maskers dragen. Op weg naar de dag dat ik Renske kan leren hoe ze handen moet schudden om zich voor te stellen!

Fredi Hagedoorn, pastoraal werkster

Meer Onderwerpen van de week:

Tussen Hemelvaart en Pinksteren

Tussen Hemelvaart en Pinksteren

Elk jaar vieren we met blijdschap Kerstmis, de komst van Jezus onder zijn volk. Elk jaar wensen we elkaar ook een zalige hoogfeest toe op Hemelvaartsdag, en brengen we in herinnering dat die zelfde Jezus zijn volk weer verliet.

Lees meer
Blijf dit doen

Blijf dit doen

Komend weekend zijn de eerste vieringen van de Eerste Heilige Communie (EHC) in de OLV van Lourdeskerk. Het boek dat de kinderen gebruiken in de voorbereiding op de EHC heet: Blijf dit doen. Het zijn de woorden van Jezus die Hij zegt tegen zijn leerlingen bij de viering van het Laatste Avondmaal. Met hun deelname aan de EHC doen de kinderen dus wat Jezus niet alleen tegen zijn leerlingen, maar ook tegen ons allemaal zegt: “Blijf dit doen om mij te gedenken”.

Lees meer
Maria: Unieke vrouw uit Nazareth

Maria: Unieke vrouw uit Nazareth

Mogen we zoals Maria Ja zeggen tegen God en het leven. Mogen we daarom ook met elkaar en voor elkaar ons blijven houden aan de maatregelen voor ieders gezondheid om de Corona-pandemie te kunnen overwinnen.

Lees meer