Onderwerp van de week

Hoopvolle toekomst

Soms als ik op bezoek kom bij oudere parochianen, hoor ik dat ze verdriet hebben. Verdriet omdat de kerk waar zij zich voor ingezet hebben en die ze trouw zijn gebleven, "leeg loopt". Teleurstelling omdat eigen kinderen niet gelovig zijn zoals zij. Het is dan soms moeilijk om hoopvol te zijn, want "jonge mensen komen niet naar de kerk".

Ik mag de afgelopen weken weer ervaren dat het anders kan, en dat voedt mijn eigen hoop. Bij de komst van het WJD kruis naar Bergen op Zoom en de organisatie van de Wereldjongerendagen waar ik me voor inzet. Enkele jongeren uit Bergen op Zoom denken erover mee te gaan op reis naar Lissabon naar de WJD, in augustus volgend jaar.
Ik ben ook hoopvol bij het optrekken met de twaalf vormelingen uit onze parochie. Ze zijn heel nieuwsgierig en betrokken. Net als de tieners van onze tienergroep On the Move.
De vormelingen stelden zich voor in de kerk en kwamen met hun papa, mama, broertjes en zusjes. En we gaan alvast de kerstvieringen voorbereiden voor deze gezinnen.

In al deze ervaringen voel ik dat het verhaal van Jezus doorgaat. Misschien voel je dat als parochiaan ook, bij deze verhalen. En mag het je sterken in je eigen hoop voor de kerk.
Komend weekend is de tweede collecte voor het jongerenwerk in de parochie en in Nederland, die activiteiten met tieners en jongeren mee mogelijk maakt. Geef jij ook?
Pastor Fredi Hagedoorn, R.-K. Lievevrouweparochie

R.K.-Lievevrouweparochie

14 november 2022

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer