Onderwerp van de week

Jubileumfeest

Een leap of faith, noemen ze het zo mooi in het Engels. Een sprong in het diepe, zouden wij zeggen. Je laat het vertrouwde los, niet zeker wetend of je recht op twee voeten zult landen.

Denk maar aan het moment waarop trapezewerkers door de lucht zweven, tussen twee rekstokken in.
Daarover gaan de lezingen komend weekend. Een rijke jongeling wil het eeuwig leven bereiken, maar als hij daarvoor van Jezus eerst zijn bezit moet loslaten is dat voor hem een brug te ver.
Iets soortgelijks heeft diaken Jan Foesenek meer dan 12.5 jaar geleden meegemaakt. Anders dan de jongeling kon hij zijn oude leven bij Rijkswaterstaat wel loslaten. Hij koos voor een opleiding tot diaken. Zondagmiddag vieren we zijn ambtsjubileum en zetten we hem welverdiend in het zonnetje.
Gelukkig liet hij bij de wijding niet al zijn ervaring en kwaliteiten los. Zijn scherpe blik, mensenkennis en leiderschap nam hij mee. Samen met een diep geloof en hoop voor de toekomst. In het team zijn we er heel blij mee! Komt u, kom jij hem ook feliciteren zondagmiddag?
Pastor Fredi Hagedoorn.

R.K.-Lievevrouweparochie

4 oktober 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Groot worden door klein te zijn.

Groot worden door klein te zijn.

Als ik de krant opensla, staan er elke dag berichten over leiders die hun macht misbruiken. Leiders van grote organisaties of bedrijven, politieke leiders en helaas ook leiders binnen de kerk. Het gebeurt ook in kleinere kringen; binnen relaties, op het werk en in verenigingen.

Lees meer
Welkom in de kerk.

Welkom in de kerk.

Vanaf komend weekend versoepelen we de corona maatregelen in onze kerken. Dat betekent voor velen een groot hoera, want we kunnen weer met meer mensen naar de kerk om te vieren. En we mogen ook weer zingen.

Lees meer
Over tieners en jongeren

Over tieners en jongeren

Wat een leuke activiteiten en ontmoetingen maken we samen mee in de parochie! Denk aan de LievevrouweFair, waar de sfeer heel gezellig was en er voor veel mensen iets van hun gading te vinden was.

Lees meer