Onderwerp van de week

Jubileumfeest

Een leap of faith, noemen ze het zo mooi in het Engels. Een sprong in het diepe, zouden wij zeggen. Je laat het vertrouwde los, niet zeker wetend of je recht op twee voeten zult landen.

Denk maar aan het moment waarop trapezewerkers door de lucht zweven, tussen twee rekstokken in.
Daarover gaan de lezingen komend weekend. Een rijke jongeling wil het eeuwig leven bereiken, maar als hij daarvoor van Jezus eerst zijn bezit moet loslaten is dat voor hem een brug te ver.
Iets soortgelijks heeft diaken Jan Foesenek meer dan 12.5 jaar geleden meegemaakt. Anders dan de jongeling kon hij zijn oude leven bij Rijkswaterstaat wel loslaten. Hij koos voor een opleiding tot diaken. Zondagmiddag vieren we zijn ambtsjubileum en zetten we hem welverdiend in het zonnetje.
Gelukkig liet hij bij de wijding niet al zijn ervaring en kwaliteiten los. Zijn scherpe blik, mensenkennis en leiderschap nam hij mee. Samen met een diep geloof en hoop voor de toekomst. In het team zijn we er heel blij mee! Komt u, kom jij hem ook feliciteren zondagmiddag?
Pastor Fredi Hagedoorn.

R.K.-Lievevrouweparochie

4 oktober 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer