Onderwerp van de week

Met verlof

De laatste mailtjes heb ik verstuurd, alles overgedragen en het bureau opgeruimd. Thuis ligt de commode al vol met kleine rompertjes en schattige sokjes. Vanaf 22 oktober ben ik met zwangerschapsverlof.

Vanaf 22 oktober ben ik met zwangerschapsverlof. We zijn helemaal klaar voor de komst van het baby’tje. We wachten nu rustig af, en, toegegeven, op sommige dagen wat ongeduldiger, op het moment dat hij of zij geboren wordt.
Af en toe sta ik stil bij Psalm 139:13-14. “U maakte mij in de buik van mijn moeder. Elk deel van mijn lichaam hebt u gevormd. Ik dank u daarvoor. Want het is een wonder, zoals ik gemaakt ben. Alles wat u maakt, is een wonder. Dat weet ik heel goed.”(Bijbel in Gewone Taal)”
Deze tekst geeft niet alleen de verwondering over mijn eigen leven weer, maar vooral ook de verwondering over dat kleine leven wat groeit en trappelt in mijn buik. Ik ben benieuwd of de geboorte van dit kindje net als zo’n wonder zal voelen als de geboorte van onze dochter Renske.

Intussen wens ik jou/ u met dit stukje alle goeds. Het was niet mogelijk om iedereen persoonlijk gedag te zeggen, daarom bij deze met de tekst van een mooi lied: “Ga met God en Hij zal met je zijn. Tot wij weer elkaar ontmoeten, in Zijn naam elkaar begroeten.” Tot ziens in februari!
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

Meer Onderwerpen van de week:

Jezus deelt, en wij delen Hem

Jezus deelt, en wij delen Hem

Zondag 30 januari komt de TV-mis (op NPO2) uit onze parochiekerk OLV van Lourdes. Daar zijn we best trots op. Maar het vraagt ook een behoorlijke inspanning.

Lees meer
Luisteren …

Luisteren …

‘Het volk luisterde aandachtig naar de voorlezing van het wetboek.’ Zo klinkt het in de eerste lezing (uit het Boek Nehemia) in het komend weekend, en in het evangelie (Lucas 4)

Lees meer