Parochienieuws week 19

door | mei 8, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Noveen tot Titus Brandsma
Vanaf maandag 6 mei 2024 bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Pater Titus Brandsma. Deze Noveen is een uitgave van de Stichting Vrienden van Pater Titus Brandsma en onze parochie heeft toestemming om deze te gebruiken. De Noveen kan – zoals gebruikelijk – hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.
Meimaand Mariamaand
In de meimaand zal iedere woensdag om 19.00 uur de Rozenkrans gebeden worden in de Lourdesgrot van de OLV van Lourdeskerk. Intenties kunnen geschreven worden in het schrift achter in de kerk.
Hemelvaart
Donderdag 9 mei om 10.00 uur in de OLV van Lourdeskerk vieren we het Hoogfeest van de Hemelvaart van Jezus Christus. Voorgangers zijn pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek. Er is deze donderdag géén viering in de St.-Gertrudiskerk.
Uitzending ReliVisie
Vrijdag 10 mei om 10.00 uur op ZuidWestTV, vanuit de Mariakapel in Zegge.
Vesper
Vrijdag 10 mei 19.00 uur Vesper in de OLV van Lourdeskerk. Voorganger pastoor Paul Verbeek.
Pinksterketen
In de aanloop naar Pinksteren zijn er twee oecumenische gebedsdiensten. Op dinsdag 14 mei om 19.00 uur in de Ontmoetingskerk met voorgangers dominee Wim Lolkema en pastor Corrie Hamers. Op vrijdag 17 mei om 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk met voorgangers diaken Jan Foesenek en Joke Petermeijer. Samen op weg naar Pinksteren en we nodigen u daarbij van harte uit.
Pinksteren
Op het Hoogfeest van Pinksteren vieren we dat zeven weken na Pasen, de heilige Geest neerdaalt over de apostelen en over ons. We vieren de geboorte van de Christelijke kerk. De eucharistievieringen zijn op zaterdag 18 mei 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Op zondag 19 mei 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk en om 11.15 uur in de OLV van Lourdeskerk. In de OLV van Lourdeskerk is er dan ook KinderWoordDienst. Op Tweede Pinksterdag is er één stedelijke viering om 11.00 uur in de St.-Gertrudiskerk.
Peuter-/Kleuterviering
Zondag 19 mei 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk Peuter-/Kleuterviering van “Geef mij je hand” voor kinderen van 0 t/m 7 jaar en hun families. Het thema is “Pinksteren”. Voorganger: pastor Fredi Hagedoorn.
Eerste Heilige Communie
Zondag 26 mei viering van de Eerste Heilige Communie om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Jazzdienst
Zondag 26 mei om 12.00 uur in de St.-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat. Met chansonnière Tess Merlot en Jazzband The Red Jackets. Thema: Bergen’s Got Talent. Voorgangers Ds. Wim Lolkema en pastor Fredi Hagedoorn. In deze viering is er KinderWoordDienst.
Jazzbrunch
Voorafgaand aan de Jazzdienst om 11.00 uur een gratis brunch in de tuin van de St.-Gertrudiskerk. Bij slecht weer is de brunch in de tent op de Grote Markt. De brunch is gratis. Aanmelden vooraf via jazzboz.nl/brunch

Overleden

Vrijdag 10 mei is in de St.-Gertrudiskerk om half 1 de uitvaart van Diny de Koning, weduwe van Co de Waal. Zij overleed donderdag 2 mei op 91-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.
Vrijdag 10 mei nemen we om 13.00 uur in het crematorium afscheid van Hanny van Tilborg. Zij overleed donderdag 2 mei op 82-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.

Doop

Zondag 12 mei is om half 2 in de OLV van Lourdeskerk de doopviering van Tjavi Weezepoel.

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte in beide kerken in het weekend van 27 en 28 april was voor parochie en bisdom € 594,20. De collectes in de vieringen rond de reliek van Bernadette op 23 april brachten samen € 1227,21 op. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer