Vormelingen en de Geloofsbelijdenis

door | nov 22, 2023 | Jongeren, Nieuws

Vorige week donderdag kwam de vormelingengroep weer samen. Het onderwerp van de avond was Geloofsbelijdenis. Vormeling Alice vertelt.

Alice: “We begonnen de avond met de opdrachten van ons geloofsboekje te bespreken. Daarna lazen een verhaal over leerlingen van Jezus die alleen maar zaten te bidden in een huis. Daarna daalde de Heilige Geest neer en kregen de apostelen vlammetjes boven hun hoofd waardoor zij ineens vreemde talen konden spreken. Daarna bespraken we meegenomen voorwerpen die iets met ons geloof te maken hebben. Ik had mijn doopschelp meegenomen. Ik zag ook andere interessante dingen van andere kinderen zoals een communiekaars. Daarna praatten we nog even na en bespraken we de vormelingendienst van afgelopen zondag (de presentatieviering van de vormelingen, Red.) en wie mijn naaste is.”

Zalving en geloofsbelijdenis

Pastor Fredi Hagedoorn vult aan: “Deze avond vertelden we de vormelingen ook over de opzet van de Vormselviering in januari. We lieten hen zien dat zalf en olie doordringt in je huid en er daarna niet meer uitgaat. Daarvoor brachten we allemaal verschillende zalf en olie mee(zie foto). Zo zal de zalving met het chrisma de heilige Geest tot hen laten doordringen.
Ook namen we de geloofsbelijdenis door, omdat de vormelingen bij het Vormsel bevestigen dat zij in God, Jezus en de heilige Geest geloven. Als huiswerk schrijven ze een geloofsbelijdenis in eigen woorden.”

Meer interessante berichten:

Lintjesregen 2024

Lintjesregen 2024

Vandaag was het dan zover. De jaarlijkse traditie om aan vrijwillige medewerkers dankbaarheid te tonen voor hun inzet op allerlei gebieden en hen te belonen met een koninklijke onderscheiding.

Lees meer