Onderwerp van de week

Waar het hart vol van is…

Deze week hoefde ik niet lang na te denken waar dit stukje over zou gaan. Ik schrijf dit als de opnames voor de Paasfilm op het punt staan om te beginnen. En wat een enorm project is het weer geworden.

Op de concept aftiteling telde ik net dat er zeker veertig mensen betrokken zijn! Dat zijn de tien acteurs die het verhaal samen spelen, de figuranten, de bedrijven waar we mogen filmen en iedereen die voor en achter de schermen een steentje bijdraagt. Van een klein idee – een verhaal over de Verloren Zoon – tot een echte speelfilm. Het was zoals altijd balanceren tussen stress en vertrouwen. Maar ik zie wel dat ik nu we de vierde Paasfilm maken, meer durf te vragen. Alleen al de enorme stapel witte lakens die door parochianen zo gul werd geschonken, is daarvan het ontroerende bewijs. Veel dank daarvoor!

Het verhaal van Jezus vertellen op een eigentijdse manier, dat is mijn missie. Eigenlijk in al mijn werk, maar het meest nog in deze Paasfilms. In een deelgroepsgesprek bij Alpha vroeg iemand naar míjn geloofsontwikkeling – als gespreksleider kan je niet altijd buiten schot blijven. Ik antwoordde dat je dan het beste naar de Paasfilms kunt kijken, om te zien waar ik mee bezig ben. De nieuwe film gaat over thuis komen. Het overweldigende gevoel van “ik mag er zijn zoals ik ben, God ziet mij en rekent mij mijn fouten niet aan” staat centraal in de film.

De film gaat ook over de vraag of mensen dat aan elkaar kunnen schenken. Een nieuw begin is het dan, net zoals je ook een nieuw begin maakt met de doop. Ik gun iedereen die God zoekt een thuis bij Hem én een thuis in de kerk, zoals ik dat zelf ook heb gevonden. Nog even geduld tot 13 maart, dan zie ik je graag bij de première!
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

26 februari 2024

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer