Vredeswandeling in de Vredesweek

door | sep 7, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Van 18 t/m 26 september, in de nationale Vredesweek, voeren we actie voor de vrede en willen we op zoek gaan naar onze eigen verantwoordelijkheid. Met gebed en een vredeswandeling op 24 september.

Vrede is niet vanzelfsprekend. Het vraagt onze blijvende aandacht. Zeker in een tijd van verharding in onze eigen samenleving en non-stop geweld elders.
Dit jaar is gekozen voor het thema “Wat doe jij in vredesnaam?”
Durven we op te staan, onze stem te laten horen? Durf ik nog te zeggen waar het op staat?

Vredeswandeling

Op vrijdag 24 september is er een Vredeswandeling. Om 19.00 uur starten we met een korte meditatieve samenkomst in de Ontmoetingskerk (Bolwerk-Zuid 134). Daarna wandelen we naar de St.Gertrudiskerk (Grote Markt) en zoeken onderweg naar antwoorden op de vragen die we meekrijgen. In de St.-Gertrudiskerk wisselen we onze gedachten met elkaar uit. Daarna is er koffie en thee.

Middaggebed

In die week op dinsdag, donderdag en vrijdag het Middaggebed in de Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk om 12.15 uur waarin voor vrede gebeden wordt. Ingang Grote Markt.

De organisatie is in handen van de Raad van Kerken en de werkgroep van de Lievevrouweparochie ‘Zin op Zaterdag’. Lees meer op www.vredesweek.nl. Volgende week kun je op deze website meer lezen over de achtergrond van het thema van de Vredesweek.

Meer interessante berichten:

Lintjesregen 2024

Lintjesregen 2024

Vandaag was het dan zover. De jaarlijkse traditie om aan vrijwillige medewerkers dankbaarheid te tonen voor hun inzet op allerlei gebieden en hen te belonen met een koninklijke onderscheiding.

Lees meer